A més, clourà el cicle de conferències amb una taula redona sobre el futur del periodisme valencià
VALÈNCIA. Míriam Hatibi, portaveu de la Fundació Ibn Battuta, i Lola Bañón, periodista especialitzada en Orient Mitjà, van a tractat de fer, aquest dimarts 7 de novembre, una anàlisi de la situació actual de la societat després dels atemptats de Catalunya i de cap a on ha d’evolucionar aquesta. L'acte té lloc a les 19 hores a la Casa de la Cultura.
Els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils han colpit la nostra societat. Una vegada que han passat els pitjors moments, és l’hora d’analitzar-ne les circumstàncies per a evitar que "es torne a repetir aquesta radicalització" i de fer pedagogia entre la ciutadania perquè "la islamofòbia no augmente". Aquest es el punt de partida de les dues conferenciants, a partir de les quals es tracta de fer "una fotografia de la societat actual i fixar quines fites ha d’acomplir per a arribar a ser una societat multicultural i integradora".
Míriam Hatibi fou l’encarregada de llegir el manifest per la pau en la manifestació posterior als atemptats d’agost a Catalunya. Treballa com a analista de dades en l’agència de comunicació i big data Sibilare. També participa en projectes d’apoderament de joves musulmans a través de les xarxes socials i iniciatives de diàleg intercultural.
Lola Bañón és una periodista valenciana especialitzada en l’Orient Mitjà. Va treballar en els serveis informatius de RTVV i és professora de periodisme a la Universitat de València. Actualment és directora de la Fundació Assemblea Ciutadana del Mediterrani (FACM).
El cicle de conferències, el clourà una taula redona sobre el futur del periodisme valencià. Hi participaran la directora d’À Punt, Empar Marco; la subdirectora de Levante-EMV, Isabel Olmos; el cap de La Vanguardia a València, Salvador Enguix, i l’exdelegat d’El País a la Comunitat Valenciana i actual redactor d’ElDiario.es, Adolf Beltran. L’acte, moderat per l’experiodista de RTVV Amàlia Garrigós, tindrà lloc el pròxim dijous 9 de novembre a les 19 hores a la Casa de la Cultura d’Alzira.
L’obertura imminent de la nova radiotelevisió pública valenciana està generant moltes expectatives. La proliferació de publicacions digitals valencianes és un símptoma que és possible un periodisme valencià? Té futur un periodisme de qualitat i professional? O els anomenats mitjans de pescaclics acabaran guanyant la partida a la manera tradicional de fer periodisme? Aquesta i moltes altres incògnites són el punt de partida de la taula redona.
Amb aquests dos actes, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017 tanquen una nova edició del cicle de conferències. El pròxim divendres 10 de novembre se celebrarà el sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira 2017, a la Sala Rex Natura a les 20.30 hores. L’acte tancarà aquestes tres setmanes d’activitats culturals entorn d’un dels certàmens literaris més importants del nostre territori.