Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

17 concerts de 49 del total

Els músics de la Comunitat Valenciana conquisten el Festival de Música Antiga dels Pirineus

22/08/2017 - 

VALÈNCIA. Els concert de Juan de la Rubia a Estamariu, Montardit de Dalt i Estoll i el de l’Acadèmia FeMAP al voltant de la Cort del Duc de Calàbria amb Carles Magraner a la direcció a Tavascam han tancat la participació de la Comunitat Valenciana com a país convidat en l’edició d’enguany del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP).

Gràcies a l’acord signat entre el FeMAP i la Generalitat Valenciana, el FeMAP ha comptat amb una extensa presència de músics i repertoris valencians , així dels 49 concerts del festival, 17 corresponen a la Comunitat, encapçalades pel Cor de la Generalitat Valenciana, que com a cor estable del Palau de les Arts de València no es prodiga gaire fora de la seua seu i fora del seu territori. La formació, sota la direcció de Francesc Perales va oferir els dies 14 i 15 de juliol ‘De Segorb fins a Oriola’, un xicotet recull dels tresors musicals que es guarden en els arxius de les catedrals i esglésies més importants de la Comunitat Valenciana dels segles XVI i XVII.

La soprano Èlia Casanova ha portat al festival ‘El cançoner d’Elvas’ , un manuscrit portuguès del segle XVI que conté obres musicals profanes escrites fonamentalment per autors anònims. Lucentum XVI ha estat presenta amb ‘De vos som amorós’ , una recuperació de les músiques de dues de les corts més importants del Regne de València al segle XVI, la cort de Ferran d’Aragó, duc de Calàbria i la de Pere Lluís de Borja i Joan de Borja i Catanei , ducs de Gandia. Al seu torn, la Capella de Ministrers ha dut al FeMAP un programa de concert que, amb Carles Magraner al capdavant presentava la llegenda del Grial i la música medieval que es general al voltant d’aquesta història. El festival ha comptat amb la presència de Mara Aranda, la intèrpret de música sefardita espanyola més internacional. El concert dirigit per Jota Martínez forma part del projecte Diàspora, dedicat als destins més importants dels sefardites després de la seua sortida de la Península: Marroc, Turquia, Grècia, antiga Iugosalavia i Israel.

La participació de la Comunitat Valenciana suposa el desplegament territorial extern més gran que s’ha fet mai en la història del Fe MAP i va comptar amb la presència de Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, que va assistir a una dels concerts de Capella de Ministrers i a un altre de Mara Aranda.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas