GRUPO PLAZA

gala i concert

Els premis ICMA enlluernen el Palau de la Música

12/04/2024 - 

VALÈNCIA. El Palau de la Música de València ha acollit la cerimònia de lliurament de guardons i el concert de gala anual de la tretzena edició dels prestigiosos Premis ICMA (International Classical Music Awards), una trobada que ha estat presidit per l'alcaldessa de València, María José Catalá, acompanyada pel president del Palau de la Música, José Luis Moreno, pel director del Palau, Vicente Llimerá i per altres regidors de la corporació municipal.

María José Català ha donat l'enhorabona als premiats i a l'organització, i ha afirmat que “com a alcaldessa de València, és un orgull per a la ciutat acollir en el Palau de la Música la cerimònia de lliurament de guardons dels Premis ICMA”. Una cita que “constata el magnífic estat de salut artística, de l'esforç de tot un sector que representa una de les més belles manifestacions de l'ésser humà, com és la música, i del bell ofici de dur-la a terme, de transmetre-la”. En este sentit ha destacat que “l’ICMA premia ací instrumentistes, cantants, orquestres, cors, compositors, productors musicals i segells discogràfics de totes les parts del món”. I, entre ells, ha afegit, “han reconegut la labor d'importants músics valencians, contribuint encara més, si cap, a la seua presència i visibilitat internacional”. De fet, Catalá ha recordat que, al llarg de les seues 13 edicions, els premis ICMA han distingit importants figures valencianes, com ara el pianista Josu de Solaun, el grup de música antiga Capella de Ministrers,o el compositor Francisco Coll.

En esta cerimònia de lliurament de guardons han sigut premiats el duo de pianistes Güher Pekinel i Süher Pekinel (guardó a la Millor trajectòria); el violinista Renaud Capuçon (Artista de l'any); Aida Pascu (Jove artista de l'any); la violinista Llana Zorjan (Premi descobriment); Orazio Sciortino (Millor compositor); Bru Zane (Segell de l'any); i el guitarrista Cassie Martin (guardó ICMA Classeek). Per la seua banda, els premis especials han anat al director d'orquestra Sylvain Cambreling, el segell Capriccio i al director de cinema Bruno Monsaingeon. Igualment, es reconeixen diverses produccions d'àudio i vídeo.

Foto: LIVE MUSIC VALENCIA

Posteriorment, a les 19.30 hores, una Sala Iturbi plena de gom a gom ha sigut testimoni d'un concert de gala protagonitzat per l'Orquestra de València i el seu titular i director artístic, Alexander Liebreich, així com pels artistes i directors premiats en esta edició. El variat programa ha permés al públic disfrutar de peces d'Orazio Sciortino, Johann Sebastian Bach, Witold Lutoslawski, F. Rebel & F. Francœur, Maurice Ravel, Kaija Saariaho, Antonin Dvorák, Mario Castelnuovo-Tedesco, Olivier Messiaen, Giuseppe Verdi i Charlotte Sohy.

Els Premis Internacionals de Música Clàssica (ICMA) van ser creats en 2010 pel jurat dels antics Premis MIDEM de música clàssica. El jurat està compost per crítics musicals de 16 països, que representen 20 revistes impreses o llocs web i emissores de ràdio: Errando (Turquia), Crescendo (Bèlgica), Das Orchester (Alemanya), Deutsche Welle (Alemanya), IMZ (Àustria), MDR-Klassik (Alemanya), Musica (Itàlia), Musical Life (Rússia), Musik & Theater (Suïssa), Opera (el Regne Unit), Papageno (Hongria), Pizzicato (Luxemburg), Polskie Ràdio Chopin (Polònia), Radi 100. 7 (Luxemburg), Radi Klasssik Stephansdom (Àustria), Radi Romania Muzical (Romania), ResMusica (França), Ronde Classic (Finlàndia), Scherzo (Espanya), i Unison (Croàcia).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas