GRUPO PLAZA

les cròniques esportives de Aleixandre encetaran la nova etapa

Emili Piera dirigirà la col·lecció “Papers de Premsa” del Magnànim

28/04/2016 - 

VALENCIA. El periodista i novel·lista Emili Piera serà el nou director de la col·lecció Papers de Premsa, que publica la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, segons ha anunciat Vicent Flor, director d’aquesta entitat de la Diputació de València. “La col·lecció Papers de Premsa pretén salvar de la fugacitat pròpia dels textos periodístics articles que per la seua qualitat literària o valor documental i testimonial mereixen ser reunits i publicats” explica Flor, qui assenyala que “la magnífica acollida del llibre de Jaime Millás sobre la transició valenciana ens confirma que eixe és el camí que hem de seguir i Emili Piera és una referència idònia perquè és un gran coneixedor del periodisme i dels periodistes valencians”.

Després dels nomenaments d’Enric Sòria com a director de la Biblioteca d’Autors Valencians, Jaime Siles de la col·lecció d’Estudis Clàssics i Josepa Cucó i Beatriz Santamarina de la col·lecció d’antropologia, Piera és el cinquè director de col·leccions que nomena el Magnànim. Flor ha anunciat que al llarg de l’any s’aniran completant els directors de les col·leccions, ja que “al meu parer cada col·lecció ha de tenir una persona i/o equip responsable per tal d’aconseguir que totes les col·leccions estiguen vives. Les col·leccions, en general, han de publicar amb regularitat i evitar precisament el que ha passat en Papers de Premsa, que tan sols havia editat quatre números en tretze anys”.

Flor ha anunciat que estan estudiant altres iniciatives en favor del periodisme entre les quals destaca la convocatòria d’almenys una beca anual de periodisme d’investigació que acabaria publicat en una monografia.

Rigor, claredat i equilibri

Piera ha declarat que “crec que els propers llibres de la col·lecció haurien de continuar i aprofundir el camí encetat pel llibre de Jaime Millás: publicar textos periodístics, tan unitaris com siga possible, amb una voluntat monogràfica per autor, tema o gènere”. El periodista suecà ha anunciat que un recull de cròniques del desaparegut José Vicente Aleixandre, qui va ser cap d’esports de Levante-EMV durant dècades, inaugurarà la nova etapa de Papers de Premsa. D’Aleixandre ha destacat que “per la seua qualitat humana i professional és el millor exemple, en terres valencianes, de l'assumpció plena de l'ofici de cronista esportiu exercit amb rigor, bon maneig de les fonts, responsabilitat i, en tot moment, una desembolicada voluntat d'estil.”

En qualsevol cas, Piera planteja que “el rigor en la selecció del material i en els pròlegs i notes, i en la claredat de plantejament de cada obra, units a la cerca de l’equilibri entre diferents òptiques i sensibilitats” han de ser sempre els criteris d’actuació.

Piera, escriptor i periodista

Emili Piera (Sueca, 1954) té una llarga trajectòria com a periodista de premsa, ràdio i televisió i guionista de ràdio, televisió i cine durant la qual ha treballat per a TVE, Levante-EMV, Canal 9 o Cartelera Turia, entre d’altres. Actualment és columnista de Levante-EMV i Cartelera Turia. Com a escriptor és autor de diverses novel·les (L’any de la invasió, El punyal d’Abraham, L’any del devorador) i obres d’assaig (La nostra cuina, El cas de l’Albufera, L’aigua de tots), i de nombrosos contes, narracions i relats de viatges. També publicat recopilacions d’articles com El moscardón i Columnas de agua).

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email