GRUPO PLAZA

Camins dubtosos per la mar

Jorge Martí i Pau Camps conversen sobre el "boom del rock valencià"

1/06/2021 - 

VALÈNCIA. El cicle Camins dubtosos per la mar celebra la seua segona edició demà, dimecres 2 de juny, a les 19.30 hores, amb una trobada en el qual s'analitzarà l'el ‘boom’ del rock valencià, de la mà de dos dels seus protagonistes.

La cita, moderada pel periodista Joan Carles Martí, comptarà amb la participació de Jorge Martí, el líder de La Habitación Roja i Pau Camps, guitarra de Smoking Souls. La trobada serà d'accés gratuït i amb aforament molt limitat. Els interessats han de inscriure's previament.

Amb motiu del 80 aniversari de Bob Dylan, un artista que va despertar consciències amb el seu do per a embolicar de literatura el rock and roll, el nou Fòrum de la Marina de València dedica la seua segona edició a analitzar l'emergent moviment indie valencià des del plató de televisió The Sea de València Capital Mundial del Disseny 2022 situat en el Veles e Vents.

Després de la inauguració del cicle l’abril passat amb la trobada titulada València, capital Noruega?on els escriptors Rafa Lahuerta i Ferran Torrent van conversar sobre la literatura urbana, arriba el torn de la música, amb la participació dels integrants de dos de les bandes més destacades de la Comunitat Valenciana.

La Habitación Roja (conegut per l'acrònim LHR) es va formar a l'Eliana en 1995 i va començar a donar-se a conèixer en l'escena musical valenciana en guanyar del concurs Circuit Rock el mateix 1995. Està considerat un dels millors grups espanyols, amb més de deu àlbums en el mercat i a punt de gravar el seu pròxim disc. El cantant Jorge Martí, viu entre L'Eliana i Noruega, i comparteix escenari amb Pau Roca (guitarra), José Marco (bateria), Marc Greenwood (baix elèctric), Jordi Sapena (guitarra), Juanjo Espinosa (baix elèctric) i Eduardo Martínez (teclat).

Smoking Souls naix a Pego en 2010, i compta amb quatre àlbums i un EP. Els components són Carles Caselles (guitarra i veu), Pau Camps (guitarra), Josep Bolu (bateria) i Miquel Àlvarez (baix). Smoking Souls comparteix origen i amistat amb La Gossa Sorda, un grup que els ha marcats i que juntament amb Obrim Pas van iniciar el boom del rock en valencià.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email