GRUPO PLAZA

els dies 24 i 25 de novembre

La comèdia 'Càries' torna al Teatre Arniches amb dues noves funcions

23/11/2017 - 

VALÈNCIA. L'espectacle Càries aplega de nou al Teatre Arniches després de la seua estrena el 3 de novembre en la XXV Muestra de Teatro Español de Autores Contemporàneos. L’Obra està en cartell aquest divendres i dissabte, 24 i 25 de novembre, dins la programació regular del Teatre Arniches.

L'obra produïda íntegrament des d’Alacant per l’Insitut Valencià de Cultura es un text de Juan Luis Mira dirigit per Pascual Carbonell e interpretat per Juansa Lloret, Ernesto Pastor i Arantxa González.

És una comèdia en la qual un jove biòleg valencià ha descobert un inhibidor que suposa el fi de la càries. Com tants troballes de la ciència, la indústria, en aquest cas l’anomenat Big Pharma (el poderós empori farmacèutic global) , posarà tots els obstacles possibles perquè isca avant quelcom que és tan beneficiós per a la salut com perjudicial per a la butxaca i el desmesurat creixement d'uns pocs. Estem davant d'un científic amb ànima de perdedor decidit a ser Woody Allen i Tarantino al mateix temps, una pistola, una intèrpret de polonés i el que faça falta.

Càries és, per sobre de tot, una comèdia, fet atípic al nostre païs, ja que de cada deu textos nous que s'escriuen a Espanya solament un s'atreveix amb aquest gènere. És, a més, una comèdia valenciana on el pòsit de la història que explica és netament nostre. Amb aqueix pòsit i aqueixa història l'autor va escriure una novel·la, publicada per l'editorial alacantina ECU, que es va presentar el desembre passat, i paral·lelament aquesta comèdia. No es tracta d'una adaptació. De fet l'autor no sabria dir si va anar primer la novel·la o la comèdia. El que és clar és que hi havia una clara motivació de portar-la al paper i a l'escena al mateix temps, "per compartir-ho amb el lector i l'espectador". En la comèdia es va servir d'una situació totalment diferent, adequada a una unitat espai-temporal per a "potenciar al màxim humor i denúncia". El rerefons és el mateix, encara que Càries/ novel·la tinga a veure tot i res al mateix temps amb la comèdia. Ací està el joc.

 


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email