Hoy es 15 de noviembre
GRUPO PLAZA

del 28 de febreral 8 de març

La Filmoteca explora l’Edat Mitjana en el cine

27/02/2023 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca presenta una nova edició del cicle ‘L’Edat Mitjana en el cine’, que podrà veure’s del 28 de febreral 8 de març i que també compta amb projeccions ala Sala Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de València.

El cicle de La Filmoteca de València s’inicia el dimarts 28 de febrer, a les 18 hores, amb la projecció de Paseo por el amor y la muerte (1969) de John Huston (1969). La sessió comptarà amb presentació i posterior col·loqui a càrrec de Juan Vicente García Marsilla, professor d’Història Medieval de la Universitat de València, i d’Áurea Ortiz, professora d’Història de l’Art de la Universitat de València. Ambdós són coautors del llibre ‘Del castillo al plató. 50 miradas de cine sobre la Edad Media’. Paseo por el amor y la muerte podrà tornar a veure’s el dimecres 1 de març, a les 20 hores.

Basada en la novel·la homònima de Hans Koning, publicada en 1961, Paseo por el amor y la muerte ha sigut interpretada per part de la crítica com un reflex metafòric de la situació política i social a finals dels anys seixanta, després del maig del 68, l’eclosió de la contracultura i la guerra del Vietnam, a pesar d’estar ambientada en l’Edat Mitjana. 

En plena Edat Mitjana, durant la Guerra dels Cent Anys, un estudiant expulsat de la Universitat de París emprén un viatge cap al mar. Quan arriba al castell d’un senyor feudal, s’enamora de la seua filla i fuig amb ella a la recerca d’una nova vida.La pel·lícula va suposar el debut cinematogràfic dels joves Assi Dayán, fill del comandant israelià Moshé Dayán, i d’Anjelica Huston, filla del propi director. Huston s’hi va reservar un breu paper com un violent noble.

El dimarts 7 de març, a les 18 hores, La Filmoteca projecta Robin y Marian (1976) de Richard Lester. La sessió comptarà amb presentació i posterior col·loqui a càrrec d’Antoni Furió, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de València, i de José Antonio Hurtado, cap de programació de La Filmoteca. La pel·lícula podrà tornar a veure’s el dimecres 8 de març, a les 20 hores. 

Protagonitzada per Sean Connery, Audrey Hepburn, Robert Shaw i Richard Harris, Robin y Marian ofereix una visió nostàlgica i crepuscular del mite de Robin Hood i és una de les produccions britàniques d’aventures més destacades dels anys setanta. Desil·lusionats pels anys que van perdre lluitant com a croats en Terra Santa, Robin Hood i el seu amic Little John tornen a Anglaterra i s’adonen que tot ha tornat a ser com abans.

Les projeccions del cicle ala Sala Joan Fuster de la Facultat de Geografia i Història estan programades fins al 17 de maig. Les pel·lícules que s’hi projectaran són Robin Hood’ (2010)de Ridley Scott (19 d’abril); ‘Timeline’ (2003) de Richard Donner (26 d’abril), i ‘El halcóny la flecha’ (1950) de Jacques Tourneur (17 de maig). Totes les projeccions són a les 16 hores. Igual que en les sessions organitzadesaLa Filmoteca de València, les projeccions ala Sala Joan Fustercompten amb presentacions i col·loquis a càrrec de medievalistes i crítics cinematogràfics.

L’objectiu d’aquest cicle és indagar i debatre sobre la imatge que ha projectat el cine al llarg de la seua història sobre l’Edat Mitjana. És potser el període mític per excel·lència, en el qual es basen bona part de les llegendes i els referents de la nostra societat actual, definit per una infinitat de tòpics que redueixen mil anys d’història a una visió esquemàtica conformada per princeses, cavallers, bruixes, foscor, màgia, fanatismeo violència.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas