VALÈNCIA. La Filmoteca i la Biblioteca Pública de València prossegueixen el dimecres 20 d'abril, a les 20 hores, a la sala Luis García Berlanga, el cicle de caràcter trimestral “La lletra en la imatge” amb la projecció de “Fahrenheit 451” (1966) de François Truffaut, basada en l'obra homònima de Ray Bradbury. La pel·lícula, que serà presentada en sala per José Antonio Hurtado, cap deProgramació de la Filmoteca, podrà tornar a veure's el divendres el diumenge 24 d'abril, a les 18 hores. Dilluns que ve 25 d'abril, el propi José Antonio Hurtado, realitzarà en la Biblioteca Pública de València, a partir de les 19 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la de Bradbury i l'adaptació de Truffaut.
El cicle “La lletra en la imatge” aborda en els vincles existents entre literatura i cinema amb un repàs per algunes de les millors obres literàries adaptades al cinema. Per a aquest primer trimestre de 2016 s'ha escollit “Fahrenheit 451”, un clàssic del cinema de ciència ficció de la dècada dels seixanta en el qual convergeixen el talent de dos grans artistes del segle XX: el novel·lista nord-americà Ray Bradbury i el director francés François Truffaut.
“Fahrenheit 451” és una de les nombroses adaptacions literàries en la filmografia de Truffaut, que ja havia adaptat a Henry James en “La habitación verde” (1978), David Goodis en “Disparen al pianista” (1960), Henry Farrell en “Una chica tan decente como yo” (1972) Henri Pierre Roché en “Jules et Jim” (1961) i “Las dos inglesas y el amor” (1971) o William Irish en “La novia vestida de negro” (1968) i “La sirena del Mississippi” (1969). En “Fahrenheit 451” Tuffaut s'acosta al gènere de ciència-ficció, com havia fet el seu col·lega Godard un any abans en “Alphaville” (1965), per a realitzar una reivindicació de la lectura i la cultura, a més d'un al·legat contra el totalitarisme.