GRUPO PLAZA

'la lletra en la imatge'

La Filmoteca proyecta 'La ronda', el cabaret cinematográfico de Max Öphuls

11/06/2019 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca projecta el dimecres 12 de juny, a les 20.15 hores, La ronda (1950), de Max Ophüls, dins del cicle trimestral 'La lletra en la imatge'. La pel·lícula serà presentada al públic pel cap de programació de La Filmoteca, José Antonio Hurtado.

'La lletra en la imatge' és un projecte de La Filmoteca en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València que programa amb una periodicitat trimestral l'adaptació cinematogràfica d'una obra literària rellevant i planteja una anàlisi de les relacions entre l'obra original i la pel·lícula.

En aquesta ocasió, la pel·lícula seleccionada és La ronda, adaptació del polèmic text teatral homònim publicat per Arthur Schnitzler en 1900. Era la segona vegada que Max Ophüls adaptava una peça de l'escriptor austríac. La primera havia sigut Amoríos (1933), filmada en els anys trenta durant la seua etapa alemanya. 

Foto: LA FILMOTECA
Ophüls va adaptar l'obra de Schnitzler conservant l'esperit del text original però traduint-lo al seu estil cinematogràfic. La ronda s'estructura a partir d'un flashback, recurs narratiu freqüent en el cine d'Ophüls, i presenta una d'aquelles atmosferes envolupants i evocadores que aconseguia crear el director alemany.

La pel·lícula és com una espècie de dansa de parelles sexuals successives que recorre tot l'espectre social en la Viena de 1900. Un soldat coneix una prostituta, però acaba emparellat amb una criada, que passa a mans del seu senyoret, qui al seu torn manté un contuberni amb una dona casada, el marit milionari de la qual s'entreté amb una modista, enamorada d'un poeta.

José Antonio Hurtado també oferirà una conferència a la Biblioteca Pública de València el dilluns 17 de juny, a les 18.00 hores, sobre la relació de l'obra de Schnitzler amb l'adaptació cinematogràfica d'Ophüls.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme