VALÈNCIA. Aquest dijous 14 de desembre, diferents entitats del tercer sector valencià han realitzat una sèrie d'activitats per a commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre), i s'hi ha ha desvetlat el nou cartell que acompanyarà la pròxima edició del Festival Internacional de Cinema i Drets Humans. El Humans Fest està organitzat per la Fundació per la Justícia de la Comunitat Valenciana, patrocinat per Caixa Popular, l'Ajuntament de València, MUVIM, Universitat de València, Col·legi Major Rector Peset, La Nau i coorganitzat per Culturarts, Associació Àmbit, CEAR, SJM, Moviment contra la Intolerància, València amb bici, Acció Ecologista Agró, Lambda i Entreculturas.
En Sala de la Muralla del Col·legi Major Rector Peset, les organitzacions Amnistia Internacional PV, CEAR – coorganizadoras del Festival – i Metges Sense Fronteres, han organitzat aquesta jornada sota la temàtica La hipocresia europea: La convenció dels drets humans en els nostres dies, amb un debat sobre el tema. A més s'hi ha produït el lliurament del premi ‘Defensa dels DDHH’ a la diputada Lola Bañón, i la performance de ball 'Seyhat' de la companyia Dunatacà.
Dintre del marc de les activitats s'ha presentat el nou cartell del Humans Fest 2018, realitzat per la pintora, il·lustradora i dissenyadora Marina Puche, coneguda també per Manetes de Plata, i que a més signa els guardons del Festival.
El festival preten renovar un any més el seu compromís a portar "el millor cinema documental sobre els drets humans" I en aquesta edició compta amb la incorporació de noves entitats socials de la ciutat en la coorganización com València Acull, Cashda i Calcsicova, les quals s'uneixen a les 10 entitats existents. Així com amb nous col·laboradors, espais i seccions.
Tot aquest marc d'activitats ès durà a terme junt amb la projecció de les pel·lícules seleccionades en les Seccions Oficials de Llargmetratges Documental i Curtmetratges sobre persones refugiades, en una roda de premsa en gener. El certamen s'inaugura el 9 de febrer i tancarà les seues portes el dia 18 del mateix mes.
En la cartelera de 1981 se pudo ver El Príncipe de la ciudad, El camino de Cutter, Fuego en el cuerpo y Ladrón. Cuatro películas en un solo año que tenían los mismos temas en común: una sociedad con el trabajo degradado tras las crisis del petróleo, policía corrupta campando por sus respetos y gente que intenta salir adelante delinquiendo que justifica sus actos con razonamientos éticos: se puede ser injusto con el injusto