GRUPO PLAZA

La Mostra recull els retrats cinematogràfics de Carole Bellaïche

29/09/2022 - 

VALÈNCIA. El cine també es pot contar a través de l'objectiu d'una càmera fotogràfica. Sota esta premissa, Mostra de València presenta Retrats de cine, una exposició que arriba per primera vegada a Espanya de la mà i la mirada de la fotògrafa francesa Carole Bellaïche.
 
La Galeria del Tossal acollirà des de demà, 30 de setembre, la mostra que recorre les quatre dècades de trajectòria d'esta fotògrafa que ha treballat per a la revista Cahiers du Cinéma i altres mitjans cobrint els principals festivals de cine. Fruit del seu treball i els seus viatges són estos Retrats de cine en què quals ha captat l'essència i expressió d'algunes de les grans figures del séptim art. “Vaig fotografiar les primeres actrius als 16 anys i vaig trobar en elles companyes de jocs que m'acompanyen des de llavors: fem fotos, creem imatges, però la major part de vegades tracte de situar-les en una atmosfera; com si eixa presa, eixa imatge, fora el començament d'una pel·lícula”, assegura l'artista sobre el seu treball.
 
Com destaca la presidenta de la Mostra, Gloria Tello, l'exposició que arriba a València “suposa la primera oportunitat de veure l'obra de Carole Bellaïche a Espanya. Una magnífica selecció de mig centenar de fotografies amb retrats de les grans icones de la creació i interpretació cinematogràfica mediterrània dels últims cinquanta anys”.
 
Carole Bellaïche (París, 1964) es va iniciar en la fotografia en 1978 després de conéixer la fotògrafa de moda Dominique Issermann, i amb només 16 anys va inaugurar la seua primera exposició personal en el centre cultural d'Aubenas. En 1989 va debutar a París i va començar una fructífera col·laboració amb la revista especialitzada Cahiers du Cinéma. Una selecció del seu treball per a la prestigiosa publicació va ser la base de la seua següent exposició, en 1994: Cahiers et Légendes du Cinéma. Posteriorment, Bellaïche es va incorporar a l'agència de premsa Sygma i H&K i va treballar per a diferents mitjans i empreses publicitàries, i en 2002 va reunir els seus retrats de dones per a Portraits, una exposició en els Arxives Nationales.
 
En 2007, el Museu del Cinema de Torí va acollir 140 dels seus retrats de cine i en 2013 va debutar com a cineasta amb el curtmetratge Tatiana mon amour, protagonitzat per Fanny Ardant. Entre els seus llibres destaquen Entre jeunes filles (2018), que va donar lloc a una exposició en la galeria Sitdown de París, o Isabelle Huppert (2019), un volum monogràfic dedicat a l'actriu. En 2021 va publicar 25 Bd Beaumarchais.
 
En la mostra gaudirem d'instantànies de grans icones internacionals del sèptim art, conegudes per tot el món, Catherine Deneuve, Isabella Rossellini, Ornella Muti, Juliette Binoche, Maria de Medeiros o Emmanuelle Béart, així com de directors de la talla de François Truffaut, Marco Ferreri, Theo Angelopoulos, Agnès Varda, Amos Gitai, Abbas Kiarostami, Claire Denis i Pedro Almodóvar.
 
L'exposició estarà oberta a partir de demà, de dilluns a dissabtes de 10:00 a 19:00h i els diumenges de 10:00 a 14:00h. La mateixa autora visitarà els seus Retrats de cine durant la 37a  Mostra de València – Cinema del Mediterrani, que se celebrarà del 20 al 30 d'octubre, i que compta amb la col·laboració de l’Institut Valencià de Cultura (IVC), Rambleta, València Film Office, Barreira Arte + Diseño i À Punt Mèdia com a mitjà oficial.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas