GRUPO PLAZA

Universitat de València

La Reial Acadèmia de Sant Carles concedeix a La Nau una medalla pel seu "alt nivell cultural"

19/12/2017 - 

VALÈNCIA. El vicerector de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, Antonio Ariño, ha anunciat aquest dimarts, en el Consell de Govern de la Universitat, la concessió de la Medalla al Mèrit de les Belles Arts corresponent a l’any 2017 a La Nau de la Universitat de València concedida per la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

La Junta General d’aquesta institució, celebrada el passat dia 12 de desembre, va aprovar per unanimitat atorgar aquesta distinció al projecte cultural de La Nau de la Universitat de València “per l’elevat nivell de les seues propostes, en les quals queden reflectides d’una manera notable i destacat, la pluralitat, la llibertat i la transmissió del coneixement, en l’àmbit de les arts, les ciències i les humanitats; conformant l’edifici de l’antiga Universitat-Estudi General -en el qual es va fundar aquesta Reial Acadèmia l’any 1768-, com un imprescindible espai cultural, a l’abast de tots els valencians”.

La cerimònia del lliurament de la distinció tindrà lloc al llarg del pròxim any, i serà inclosa entre les activitats més destacades, corresponents a la programació del 250 aniversari de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles.

La Nau, "l’emblema de la política cultural" de la Universitat

El Centre Cultural La Nau constitueix "el principal emblema de la política cultural" de la Universitat de València i s’ha convertit en un espai que ofereix programació cultural estable per a la ciutadania. Organitzacions i institucions culturals i cíviques, en la cerca de models "alternatius i emergents", pretenen promoure amb La Nau tot tipus d’activitats culturals.

En els últims anys la seua labor en l’àmbit cultural ha sigut premiada per diferents entitats. Cartelera Turia va concedir en 2013 al Vicerectorat de Cultura de la Universitat de València el Premi a la millor contribució cultural de la ciutat de València.

En 2014, La Nau va rebre el guardó de la revista Tendencias (2014) i la condecoració de l’Orde de les Palmes Acadèmiques pel Ministeri de Cultura Francés, pel suport a la cultura francesa per part de la Universitat de València, a través de la figura del seu vicerector de Cultura i Igualtat, Antonio Ariño.

A més dels premis al projecte cultural de la Nau, també han rebut guardons diferents projectes culturals de la Universitat entre els quals destaquen diverses publicacions, imatges i catàlegs d’exposicions en els premis d’Associació de Dissenyadors de la Comunitat Valenciana, o projectes culturals: Assaig, Grup de Teatre de la Universitat de València, premi Avetid (Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià) i Escena Erasmus (Premi Carlemany de la Joventut del Parlament Europeu), entre altres.

En 1999, amb motiu de la celebració del seu cinqué centenari, la Universitat de València va reobrir l’edifici de la Nau com un espai "cultural, universitari i obert" a la societat valenciana després d’una reforma integral. La seu de l’Estudi General, les aules del qual havien acollit a centenars de generacions d’universitaris des de 1499, mirava al segle XXI com un espai cultural contemporani. 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme