Hoy es 15 de julio
GRUPO PLAZA

'Chevelures'

La valenciana Nuria Ferriol proposa una simbiosi entre cos i paisatge en el Museu de la Ciutat

13/06/2024 - 

VALÈNCIA. El regidor d'Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals, José Luis Moreno, ha participat en la inauguració de l'exposició Chevelures, de l'artista valenciana Nuria Ferriol, que acull el Museu de la Ciutat des d'este dimecres i fins al pròxim 27 d'octubre.

L'exposició és un projecte conformat per dibuixos que arrepleguen la simbiosi entre cos i paisatge, centrant-se en la idea del cabell, de fet el títol de la mostra i d'algunes obres fa referència a un poema de Charles Baudelaire Chevelure, cabellera en espanyol. Així, apareixen relacionats arrels, cabells, cossos i paisatges, entrellaçats amb subtilesa, com a manifestacions inseparables, que pertanyen alhora al cos, al paisatge, a la naturalesa i a la memòria. 

Estos dibuixos estan concebuts en blanc i negre com a cerca de l'essència, però ressalta el color roig en la sèrie Cuscuta Epithum en forma de fils que al seu torn són venes, teixint el seu embull sobre el cos o paisatge.

La mostra està instal·lada en la planta noble del Museu i es podrà visitar gratuïtament en l'horari habitual del centre.  Ferriol va ser seleccionada en 2022 dins de la Convocatòria Oberta de projectes expositius per un jurat interdisciplinari compost per especialistes nomenats a proposta de l'Associació Artistes Visuals de València, Alacant i Castelló (AVVAC) de l'Associació Valenciana de Crítics d'Art, de l'Acadèmia de Sant Carles, de la Facultat de Belles de València i de l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de València. 

L'exposició també compta amb visites guiades per a tots els públics inclosos col·lectius, en les quals s'ha de reservar plaça, i que es realitzaran els dissabtes a les 17:00 hores i els diumenges a les 11:00 i 12:00 hores.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas