GRUPO PLAZA

concert de presentació al Teatre Serrano de Gandia

L'artista Carles Dénia ret homenatge a Ausiàs March amb 224 versos mai abans musicats

11/12/2017 - 

VALÈNCIA. Aquest divendres, 15 de desembre, a les 20:00 hores, el Teatre Serrano de Gandia acollirà el concert de presentació de Cant Espiritual, el nou espectacle del músic i cantant Carles Dénia, que posa música, veu i dansa a la considerada obra magna del poeta medieval Ausiàs March.

Els 224 versos potents i metafísics que componen el Cant espiritual no han estat musicats mai fins ara. Carles Dénia els trasllada al segle XXI en un espectacle amb tocs de jazz, flamenc i música mediterrània, amb la barreja de sons que caracteritza l’obra del cantant de Gandia. “L'estil musical és lliure, amb la sola voluntat de ser tan absolutament visceral i polièdric com ho és el mateix poema”, explica l’autor.

Dénia s’acompanya de reixits músics: Albert Sanz (piano i teclats). Aleix Tobias i David Domínguez (percussions), Pau Figueres (guitarres), Ismael Alcina (baix) i Andrés Belmonte (flautes). La representació incorpora dansa de la mà del ballador cordovés Daniel Navarro. En aquest concert especial també intervindrà com a convidat Tobal Rentero al llaüt. L’estrena de Cant Espiritual s’emmarca dins els actes que celebra Gandia com a Capital Cultural Valenciana en aquest 2017.

Després del concert de Gandia seguiran la presentació al Gran Teatre de Xàtiva (2 de febrer de 2018) i al Teatre Rialto de València (24 de març), entre d’altres.

Per altra banda, el disc, que eixirà en poc dies al carrer, compta amb l’aportació artística d’Artur Heras (portada), Dani Àlvarez (fotografia) i Tesa Crespo (disseny), i la col·laboració de Robert Archer (King’s College London), considerat com "el major expert mundial en Ausiàs March".

Aquest serà el quart disc de Carles Dénia (compositor, arranjador, productor i cantant nascut a Gandia el 1971), després dels guardonats Tan alta com va la lluna (Comboi Records, 2008), El Paradís de les paraules (Comboi Records, 2011) i L’home insomne (Comboi Records, 2015).


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme