'Le cinesi' podrà seguir-se a partir del 24 de novembre en OperaVision, la nova plataforma que desenvolupa Opera Europa amb trenta teatres del continent
VALÈNCIA. El Palau de les Arts emetrà en streaming la versió en concert de l'òpera Le cinesi, de Christoph Willibald Gluck, que Fabio Biondi dirigirà a l'Auditori el 2 de novembre.
L'obra del compositor alemany marca l'inici del programa d'activitats de La ruta de la seda en música, un projecte fruit del conveni de col·laboració entre Les Arts i l'Agència Valenciana del Turisme(AVT). Un acord que, segons el secretari autonòmic de l'AVT, Francesc Colomer, “permetrà el desenvolupamentde productes culturals que puguen obrir-nos a nous mercats”.
A més, Colomer ha afegit que aquesta iniciativa servirà per a promocionar la ruta de la seda, “un producte en què estem treballant per a donar major rellevància a la ciutat de València i la Comunitat Valenciana en el món, posant en valor el paper que ha jugat en aquesta ruta històrica i cultural d'unió amb Orient”.
Le cinesi és una òpera en un acte amb llibret en italià de Pietro Metastasio. Per a aquesta representació, LesArts reuneix un repartiment de primeres figures del repertori com la soprano italiana Désirée Rancatore, la mezzosoprano sueca Ann Hallenberg i la valenciana Silvia Tro Santafé, junt amb el tenor italià Anicio Zorzi Giustiniani.
L'obra versa sobre les aspiracions de tres dones xineses que, després d'escoltar els relats que circulen sobre Occident, senten l'atracció de voler viure la seua vida, sensibles al desig d'un món imaginari on -aparentment- hi ha una major llibertat.
La ruta de la seda, que a través de les relacions comercials propicia l'obertura entre Occident i Orient, té el seu correlat musical en aquesta òpera de Gluck i la seua visió de la trobada entrecultures.
El seguiment en línia serà possible a partir del 24 de novembre a través de la nova plataforma patrocinada per Opera Europa, associació que reuneix trenta companyies d'òpera de díhuit països del continent, entre les quals es troba Les Arts. Opera Vision continua, a partir del 12 d'octubre, el treball realitzat per The Opera Platform, mitjançant la qual es va transmetre la producció valenciana de Lucrezia Borja l'1 d'abril, també amb el suport de l'AVT.
Pelléaset Mélisande, des de la Komische Oper de Berlín, és el primer títol que OperaVision emetrà el 15 d'octubre. El nou suport permetrà a melòmans i a aficionats accedir a una "àmplia varietat de peces, històries i documentals sobre l'òpera, així com la possibilitat de conéixer la riquesa del seu repertori, amb més de quatre-cents anys de vida, a través de representacions en tot Europa".
La secció The Opera Academy, per la seua banda, "facilitarà l'accés a múltiples continguts", des de curtmetratges fins a assajoso entrevistes amb figures rellevants del gènere.
La plataforma se sumarà també a les celebracions de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural 2018 amb un programa per a mostrar "la diversitat de l'òpera en l'actualitat".
OperaVision sorgeix després de l'acollida de The Opera Platform, gestionada per Opera Europa i cofundada per Europa Creativa, que va aconseguir una oferta fidel de tres milions d'espectadors en menys de dos anys i mig. El compromís renovat d'Europa Creativa amb el projecte garanteix l'activitat d'OperaVision fins al desembre de 2020.
‘Dialogues des Carmélites’, ‘Cabaré Pierrot’, ‘L’Orfeo’, ‘Der fliegende Holländer’, ‘L’heure espagnole’ y ‘Gianni Schicchi’, ‘Tamerlano’ y ‘Roberto Devereux’