Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

lectura en família

Les famílies de l’alumnat d’Educació Infantil rebran un quadern amb consells per a motivar la lectura 

Prop de 20 biblioteques valencianes acolliran les animacions lectores de la campanya "Llegim?"

14/10/2019 - 

VALÈNCIA. La Fundació Bromera i la Fundació FULL han impulsat, amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, l’enviament d’un quadern amb consells pràctics per a motivar la lectura en família a tot l’alumnat matriculat en Segon Cicle d’Educació Infantil. Aquesta guia es repartirà als xiquets i les xiquetes d’entre 3 i 6 anys amb l’objectiu que la lectura s’estenga a l’àmbit familiar. La iniciativa forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura (PVFLL) 2017-2020.

A més, durant les pròximes setmanes, 19 biblioteques de les províncies de Castelló, València i Alacant acolliran un ampli ventall de sessions de contacontes i animacions lectores gratuïtes amb motiu de les presentacions de la campanya "Llegim?", que tindran lloc en una selecció de pobles i ciutats d’arreu de la geografia valenciana.

Els contacontes Carles Cano, Elena Goig, Blai Senabre i Felip Kervarec visitaran, durant les pròximes setmanes, València, Alfafar, Gandia, Xàtiva, Carcaixent, Alaquàs, Bocairent, Sueca, Altea, Dénia, Muro, Teulada, Alcoi, Cocentaina, Vinaròs, Castelló de la Plana, la Vall d’Uixó, Borriana i Peníscola, i convidaran el públic assistent a visitar l’espai web de la campanya "Llegim?".

En cada una de les sessions, grans i menuts gaudiran de les històries que els animadors han preparat especialment per a l’ocasió i que, de segur, ajudaran les famílies a encomanar el gust per la lectura des d’abans que aprenguen a llegir. A més, durant l’animació també es repartirà el quadern esmentat a les famílies que no el tinguen.

La campanya ofereix vídeos amb contes, redolins, endevinalles i cançons en valencià, recomanacions de lectures per a xiquets i xiquetes entre 0 i 6 anys i estratègies per a fomentar l’hàbit lector a casa. Aquests vídeos i recursos estan disponibles a l’espai web, que inclou també una col·lecció de fitxes amb receptes per a despertar el cuquet de la lectura en els més menuts, així com propostes d’activitats per a jugar amb la poesia, instruccions per a organitzar els llibres que tenim a casa o consells per a triar llibres segons l’edat.

La secció multimèdia inclou, d’una banda, un apartat en el qual es poden veure i escoltar en valencià contes de primavera, estiu, tardor o hivern, així com endevinalles, redolins i cançons relacionades també amb les estacions de l’any, elaborats i narrats per Anna Ballester, Carles Cano, Elena Goig i Ramon Ródenas. D’altra banda, també hi ha disponibles vídeos adreçats a famílies en què s’explica per a què contem contes, com contar contes, l’art de contar, qui conta i quins contes...

Finalment, s’ha dissenyat l’exposició "Llegim?", que proposa estratègies pràctiques i concretes per a fomentar la lectura a casa. La mostra, que es podrà sol·licitar en la web de la campanya, està integrada per 12 panells enrotllables amb il·lustracions de l’artista valencià Fran Parreño.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email