X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
Hoy es 17 de octubre y se habla de PRESUPUESTOS vicent soler pef PLÁCIDO DOMINGO VIVIENDA EMT VALENCIA
GRUPO PLAZA

en la universitat de valència

Les periodistes debaten el seu paper en la lluita de gènere

1/02/2019 - 

VALÈNCIA. “Quin és el nostre paper?” És la principal pregunta que abordaran en una jornada de debat a València nou periodistes feministes que amb diverses iniciatives han col·laborat a visibilitzar la contribució que la comunicació crítica fa a una societat més justa amb tots dos gèneres.

Mercedes Domènech, Cristina Fallarás, Anna Gimeno, Ana Bernal-Triviño, Remei Castelló, Isabel Cadenas-Canó, Ana Reviejo i Emilia Bolinches participaran dijous que ve 7 de febrer a les cinc de la vesprada en dues taules redones que tindran lloc en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, organitzades pel departament de Teoria dels Llenguatges i Ciències de la Comunicació i el grup d'investigació Mediaflows. Així mateix, s'han sumat a aquesta iniciativa la Comissió d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la facultat, la Unitat d’Igualtat de la Universitat i la Unió de Periodistes Valencians.

La primera de les taules, titulada ‘#LasPeriodistasParamos, la gestació d'una col·lectivitat laboral femenina’, abordarà el naixement, consolidació i conseqüències d'una xarxa de professionals que va començar a treballar conjuntament des del mes de febrer de 2018. La moderarà María Iranzo, professora i investigadora de la Universitat de València que ha dut a terme una investigació d'aquesta etiqueta en xarxes socials.

Amb el títol ‘Cap a una vaga feminista. Mesures comunicatives a adoptar. Associacionisme’, el segon dels debats abordarà com el col·lectiu pot contribuir a conscienciar a les futures periodistes, i a les dones en general, de la importància d'exigir una societat justa i igualitària. Moderarà la discussió Violeta Tena, vicepresidenta de la Unió de Periodistes Valencians i responsable de l'espai ‘Observatori de la igualtat’ en Apunt.

El cartell de la jornada ha sigut dissenyat per Paula M. Rufat. “És una jove que mira al capdavant amb poder i moltíssima seguretat. En el seu muscle la insígnia de #LasPeriodistasParamos i en el seu interior, totes les persones que unides a ella fan força i lluiten per un món més igualitari”, ha explicat la il·lustradora valenciana.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email