Hoy es 16 de enero
GRUPO PLAZA

BAIX EL LEMA ‘Literatura y educación’

L’ESAD i el Conservatori de Dansa obrin la programació teatral de la Universitat

4/02/2019 - 

VALÈNCIA. L’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València inicia la seua programació d’aquest curs amb dos projectes de recerca de  l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València (ESAD) i el Conservatori Superior de Dansa de València (CSD). Les dues obres, Paisajes narrativos i Variaciones sobre la interpretación en teatro y danza: laboratorio de creación a partir de la consagración de la primavera de Pina Bausch (1975), es representaran els dies 6 i 7 de febrer, i inclouran, a més, col·loquis amb  els participants dels centres educatius. La programació d’aquest quadrimestre, sota el lema ‘Literatura i educació’, té un clar caràcter docent i es desenvoluparà des del mes de febrer fins al mes de juny.

La programació continuarà els dies 13 i 14 de febrer amb l’obra Classe, una obra de Guillermo Calderón i dirigida per Xavier Puchades que se situa en l’últim curs de batxillerat en un institut. De la representació s’encarregaran els grups de teatre Teatrencompanyia i La Medusa. Els dies 20 i 21 serà el torn de Només és perd el que és guarda, de Rosa Sanmartín i Inma Garín, i dirigida per aquesta última, en què es recrearà el personatge d’Antonio Machado en el seu exili a València (1937-39). Finalment, els dies 27 i 28 el text de Josefina Aldecoa es representarà a La Nau sota la direcció de Gemma Miralles i amb el títol Historia de una maestra.

Al març, el dia 6, es durà a terme la projecció i el posterior col·loqui amb els coreògrafs de Video-Danza a la Sala Muralla del Col·legi Major Rector Peset. També els dies 6 i 7 i amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, l’actriu i ballarina Pepa Cases portarà a la Nau Bésame 2.0, una proposta de dansa i teatre que tracta el tema de la violència masclista d’una manera íntima i pròxima. La representació estarà acompanyada d’una tertúlia final amb una pedagoga i un taller didàctic de prevenció per a joves. La programació continuarà amb El viaje de las palabras (13 i 14 de març) de Carles Sanchis i Rocío Chico; Solano Reyes era un vencido y sufría derrotas cada día (20 i 21), sobre la relació d’un home en l’ocàs de la seua existència i la seua neboda, i Solo creo en el fuego, una obra representada per Los Prometidos i escrita i dirigida per Carlos Martín-Peñasco i Ángela Palacios, que s’endinsa en la relació entre l’escriptora francesa Anaïs Nin i el novel·lista nord-americà Henry Miller.

A l’abril, l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València serà una de les seus del Festival Dansa València. A més, acollirà la representació poeticovisual i amb titelles El Viatge d’Ulisses (els dies 3 i 4), sota la direcció de Roger Fresquet i per Kiranola Teatre, i els dies 16 i 17 d’abril es representarà La vaca que riu, un espectacle a càrrec de Patricia Pardo, que reprodueix una persecució clàssica de clowns circenses per abordar la vigència de la tortura institucional a l’Estat espanyol.

La programació d’aquest segon quadrimestre acabarà amb els treballs dels grups de teatre de la Universitat de València que se celebraran al maig i al juny. Esquerdes (7, 8 i 9 de maig), de Clàudia Serra, serà representat per ASSAIG, el Grup de Teatre de la Universitat de València sota la direcció de Pep Sanchis. També sota la direcció de Pep Sanchis es representaran la Mostra de Taller Permanent de Teatre del segon nivell de la Universitat (15 i 16 de maig) i la Mostra de Taller Permanent de Teatre del primer nivell (22 i 23 de maig). Els dies 28, 29, 30 i 31 de maig s’estrenarà Les europes menudes, organitzat per Escena Erasmus i l’Àrea de Cultura de la Diputació. L’espectacle estarà dirigit per Javier Sahuquillo, Josep Valero i Daniel Tormo.

Finalment, al juny tindrà lloc la representació de les funcions d’Amics de la Nau Gran i Gent Gran.

Totes les funcions es duran a terme a la Sala Matilde Salvador del Centre Cultural La Nau a les set i mitja de la vesprada. Cada dimecres, les companyies faran un col·loqui amb el públic.

Com a complement a la programació d’aquest curs, l’Aula d’Arts Escèniques de la Universitat de València, juntament amb l’Institut Valencià de Cultura, continuarà amb el ‘Seminari Permanent d’Arts Escèniques’, sota el lema 'Identitat'. El 19 de febrer es realitzarà un seminari sobre l’espectacle Tirant, i el 26 de març el seminari analitzarà l’espectacle Tot explota, els dos espectacles representats al Teatre Rialto. Les sessions es realitzaran a la Sala Matilde Salvador a les set i mitja de la vesprada i hi participaran tant membres del professorat de la Universitat de València com els equips artístics de les produccions. L’assistència és gratuïta.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas