GRUPO PLAZA

De Alfred Hitchcock

L'esperit de 'Rebeca' s''apareix' a La Filmoteca

10/12/2019 - 

VALÈNCIA. L'IVC projecta a la Filmoteca el dimecres 11 de desembre, a les 20.00 hores, Rebeca, d'Alfred Hitchcock, dins del cicle trimestral La lletra en la imatge, que programa l'adaptació cinematogràfica d'una rellevant obra literària i està organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València. La pel·lícula serà presentada al públic de la sala Berlanga per José Antonio Hurtado, cap de Programació de la Filmoteca.

Basada en la cèlebre novel·la amb la qual Daphne du Maurier va reinventar el gènere gòtic en 1938, Rebeca és la primera pel·lícula de Hitchcock als Estats Units i un dels títols més significats de la seua filmografia. Produïda per David O. Selznick, la pel·lícula compta en el seu repartiment amb la presència de Joan Fontaine, Lawrence Olivier, George Sanders i Judith Anderson.

Rebeca és una història d'amor marcada per una inquietant presència fantasmagòrica. Al poc de temps de perdre la seua esposa Rebeca, l'aristòcrata anglés Maxim de Winter coneix a Montecarlo una jove humil, dama de companyia d'una senyora americana. De Winter i la jove es casen i se'n van a viure a la mansió d'ell a Anglaterra, on la nova senyora de Winter s'adona que tot allí està impregnat del record de Rebeca.

La magistral posada en escena d'aquest melodrama gòtic aconsegueix crear una atmosfera asfixiant i una tensió narrativa inimitable, basada en l'omnipresència d'un personatge absent.

Rebeca es podrà tornar a veure el diumenge 15 de desembre a les 18.00 hores. El dilluns 16 de desembre, José Antonio Hurtado farà a la Biblioteca Pública de València, a partir de les 18 hores, una anàlisi de les relacions entre la novel·la gòtica de Daphne du Maurier i l'adaptació al cinema de Hitchcock.

Noticias relacionadas

HOME MOVIE DAY  

Todo lo que nos cuentan las películas caseras de nuestros abuelos

Por  - 

El 27 de octubre se celebra el Día Internacional del Patrimonio Fílmico y el Cine Doméstico. Una buena ocasión para fisgonear en las cámaras climatizadas del Archivo de la Filmoteca de València, donde se conservan 34.741 títulos en todo tipo de formatos. Entre ellos, 10.774 se corresponden a películas de grabaciones amateur de enorme valor histórico, sociológico y artístico

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email