Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

 el 14 de desembre

L’Europa actual i el feixisme "creixent": Enzo Traverso conclou els Debats del Magnànim

7/12/2017 - 

VALÈNCIA. El proper 14 de desembre, a les 19:00 hores, a la Sala Gregori Mayans del MuvIM (Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat), la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza una nova conferència en el marc de Els Debats del Magnànim. En aquesta ocasió serà l’historiador italià i professor de la Universitat de Cornell, als Estats Units, Enzo Traverso, l’encarregat de parlar al voltant de la preocupant propagació, de nou, del feixisme a Europa. ¿Vuelve Europa a los años treinta? és el títol de la xerrada que estarà introduïda per Ferran Archilés, professor d’Història Contemporània de la Universitat de València i director de la col·lecció Adés & Ara del Magnànim.

'La dreta radical, el populisme reaccionari o la xenofòbia'

Què significa el feixisme a principis del segle XXI? Si la memòria històrica torna enrere, cap als any on les guerres mundials, es pot recordar un paisatge on hi ha violència, dictadures, racisme, guerres civils i genocidis. Al debat es planteja si aquest record sorgeix espontàniament front "al ascens de les dretes radicals, a la proliferació dels populismes reaccionaris, de la xenofòbia, i també a la difusió del terrorisme, moltes vegades rebatejat com 'feixisme islàmic'". I si tal volta el que hi ha ara es podrià anomenar “postfeixisme” En aquest Debat del Magnànim es tractarà, amb Enzo Traverso, de definir com són aquests nous moviments de "cort neofeixista."

Enzo Traverso és catedràtic d’Humanitats en la prestigiosa Universitat Cornell de Nova York i un reconegut investigador a nivell mundial de l’Holocaust nazi i els totalitarismes.

Amb Enzo Traverso, el Magnànim culmina un any en els que Axel Honneth ha parlat de La idea del socialisme; o Sharon Weinberger al voltant de DARPA, l’agència secreta del Pentàgon. També s'ha pogut debatre amb Carles Viñas i Natxo Parra sobre si Un altre futbol és possible?; o analitzat amb Manuel Delgado la tendència a l’alça del “ciutadanisme polític”. El danès Hans Lauge Hansen va parlar de la representació dels victimaris a la novel·la espanyola; l’italià Alfonso Botti sobre els pontificats de Juan Pablo II, Benedicto XVI y Francisco en la historia de la Iglesia; mentre que el valencià José Antonio Font va reflexionar d’ones gravitacionals, arrugues de l’espai-temps i estels de llum. Tots temes entre els quals també han tingut cabuda converses al voltant de les migracions i els refugiats o de l’aniversari de la manifestació del 9 d’octubre del 77.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas