VALÈNCIA. "Vine amb mi, serem ectoplasmes passejant per l'infinit”. Així versa la tornada d’Ectoplasmes, la primera cançó del nou llarga durada de L’Home Brut, Llums del nord (Primavera d’Hivern, 2019). Avui, la matèria viva que emana de la cançó, capaç d’assumir estats líquids o sòlids, es transforma en una peça audiovisual. I és que encara que l’existència d’ectoplasmes mai ha sigut demostrada, en l’època que ens ha tocat viure, els éssers humans estem destinats a comportar-nos com si ho fórem, fluint en l’obscuritat amb aspecte lluminós en un món que hem portat a l’abisme.
La peça audiovisual que estrena la banda de La Ribera Alta del Xúquer (València), és una idea original pròpia i ha estat produïda i dirigida pels membres del grup. A més a més ens adverteixen: “es tracta de la primera peça d’una trilogia inspirada en el nostre últim disc que narra la història d’un viatge (una fugida) cap a les últimes voluntats de la natura i la vida humana”. Un viatge apocalíptic que protagonitza Eneas Ribelles (Veu i baix de L’Home Brut) i on és acompanyat per la resta de membres del grup transformats en ectoplasmes.
Inspirats pels principis de Greta Thunberg i la lluita mediambiental abanderada per la joventut actual, L’Home Brut (com ja va fer amb Hem sigut nosaltres), pretén fer-nos reflexionar sobre l’estat actual del nostre planeta i l’herència que deixem a les generacions futures. El videoclip d’Ectoplasmes és el primer tast de la sèrie de tres peces audiovisuals que ens submergirà en un món distòpic, malauradament poc allunyat de la realitat.