VALÈNCIA. (VP/EP). La vocalista, clarinetista i flautista Maria Moreno i el guitarrista, compositor i cantautor Miquel Pérez i presentaran, dijous que ve, en el saló d'actes de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània, el disc Sense meta ni rumb, un recorregut per la poesia valenciana amb composicions d'Ausiàs March, Maria Ibars i Vicent Andrés Estellés, a més d'obres pròpies.
Tots dos artistes són instrumentistes amb una llarga trajectòria i, en aquesta ocasió, han gravat set poemes d'escriptors valencians adaptats pel mateix Miquel Pérez i huit composicions pròpies. A més, les melodies es converteixen en un viatge musical per estils com la bossa-nova, el flamenc, la cançó tradicional, el pop, la música mediterrània, el tango i la cançó d'autor, expliquen els responsables de la producció en un comunicat.
El repertori triat fa un recorregut per grans noms dels poetes valencians de tots els temps. D'aquesta manera, comença en el segle XII amb els grans escriptors àrabs del Regne de València i la Corona d'Aragó (com Abu-Bakr at-Turtuixí de Tortosa) i segueix pel mestratge d'Ausiàs March, gran representant del Segle d'Or valencià del segle XV.
També reben el seu homenatge les plomes de l'autora costumista Maria Ibars, filla adoptiva de Dénia; l''homenot de Burjassot' Vicent Andrés Estellés; i uns altres més actuals com Josep Piera, Tomàs Llopis i Maria Josep Escrivà. Cadascuna de les composicions ha sigut elaborada d'acord amb l'esperit dels versos, amb la intenció d'acostar a l'oïdor les sensacions del seu creador i el seu temps.
"El plaer de mesclar"
En aquest projecte, Maria Moreno i Miquel Pérez "s'han deixat portar pel plaer de mesclar les seues veus i les notes dels instruments que han tocat durant anys com a creadors i educadors". Sense meta ni rumb ha sigut gravat sota la producció del pianista Pau Chafer (Presuntos Implicados, Revólver, Tamara) i amb la participació del contrabaixista Lucho Aguilar (José Mercé, Chano Domingo, Perico Sambeat) i el bateria Edu Olmedo (Señor Mostaza, Quique González, Guille Dinnbier).
Miquel Pérez Perelló ha desenvolupat la seua carrera al voltant de la interpretació del repertori clàssic per a guitarra i en la creació musical en diferents direccions. Ha treballat sobre l'obra de poetes com Ausiàs March (en el disc Cants d'amor i de mort), Vicent Andrés Estellés i Marc Granell. A més, és l'autor de la música original de l'espectacle Homer l'Odissea, interpretada pel grup Melodemodomies i el rapsode Tomàs Llopis.
Destaca així mateix la seua participació com a guitarrista en el projecte 'A un home que veu del poble ningú fa baixar la cara' de Pep Gimeno 'Botifarra' i Pau Chafer, així com la seua faceta com a professor del Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i en altres centres educatius valencians.
Per part seua, Maria Bru Marqués està titulada com a professora superior en les especialitats de Clarinet, Pedagogia, Musicologia i Harmonia, Contrapunt, Composició i Instrumentació, així com en l'especialitat de Cant i Solfeig, Transposició i Acompanyament pel Conservatori de València. En aquest centre va rebre el Premi d'Honor Final de Carrera de Clarinet i el Premi d'Harmonia.
A més, ha cursat Magisteri Musical en la Universitat de València i el Grau Professional de Cant en el Conservatori José Iturbi de la capital del Túria. També té coneixements de jazz i música antiga. És autora de l'obra Abstrús, seleccionada per a ser interpretada en la SGAE en el marc del cicle Huihuihuimusica dedicat a la música contemporània.