GRUPO PLAZA

el 3 i 4 de març

'Mulïer' inaugura el festival Polinyà Íntim, en una edició dedicada a les dones creadores

27/02/2018 - 

VALÈNCIA. 'Polinyà té nom de dóna' és el lema de la segona edició del festival Polinyà Íntim que se celebrarà els dies 3 i 4 de març en la localitat del mateix nom de la Ribera Baixa. La dona creadora com a eix central sobre el qual es vertebra tota la programació. “Volem sumar-nos a la lluita per la igualtat entre l'home i la dona tant en les arts escèniques com en la societat. Portem anys lluitant per a corregir este desnivell i visibilitzar el treball de la quantitat de creadores escèniques que tenim entre nosaltres. I la millor manera de visibilitzar-les és programar-les, cuidar-les i ensenyar el seu treball", apunta Jacobo Roger, director del certamen.

Polinyà Íntim promet experiències escèniques a l'interior de les cases del poble. Una iniciativa que permet descobrir el patrimoni arquitectònic de Polinyà del Xúquer al mateix temps que gaudir de peces teatrals.

Després d'una primera edició, augmenta el nombre de companyies i propostes. 12 peces escèniques conformen la programació de Polinyà Íntim. De la dansa sobre xanques de Mulïerobra que inaugura l'esdeveniment- al musical teatralitzat de La Chamana, al voltant de la vida de Chavela Vargas, passant per contacontes, vodevil, performance, teatre, un concert a cau d'orella de l'espectador o narracions orals com Una pilota al cor sobre el pilotari El Genovés. Entre l'oferta es troba també la producció internacional Vidas en conserva, un muntatge de nacionalitat finlandesa-holandesa que es representarà en castellà.

Polinyà Íntim és un festival que, en paraules del seu director, "ajuda a visibilitzar a un petit poble de l'interior, bàsicament agrícola, que viuen de la taronja. Posa a Polinyà del Xúquer al mapa per alguna cosa a celebrar, un esdeveniment de dramatúrgia contemporània i de nova escena d'avantguarda ". El festival està organitzat per l'Ajuntament de Polinyà i Francachela Teatre, responsables també de Cabanyal Íntim i Matarranya Íntim.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email