VALÈNCIA. El festival 'Serenates' es trasllada a la Plaça del Patriarca amb motiu de la programació de la Gran Fira de València. El divendres 7 de juliol i fins al 9 de juliol, aquesta plaça sonarà a dolçaines, els tabalets i la percussió amb l’actuació de les colles de dolçaines i percussió 'La Socarrà' de Xàtiva i de la Universitat de València, dirigides per Pere Molina i Gonzàlez. El concert començarà a les 22:30 hores i l’entrada és lliure.
En aquest cas, les colles no interpreten música de carrer sinó que sonarà música d’autor. En la primera part tocaran 'Stàrracos', de Carlos Pellicer Andrés (1971); 'Un terròs d’argent', de José Rafael Pascual-Vilaplana (1971) i 'Raïm i fusta', de Rafael Faus Uris (1966). La segona part inclourà 'Preludi' de Ramon Garcia Soler (1971); 'Somni andalús', de Mario Roig Vila (1972); 'Rosa dels vents', de Antonio de la Asunción (1971) i 'Tribut a Frank Sinatra' de diversos autors.
La Colla de Dolçainers i Tabaleters 'La Socarrà' de Xàtiva, dirigida per Pere Molina i Gonzàlez, va nàixer ‘oficiosament’ a l’estiu de 1996. L’any 1997 es registraren legalment com a associació i des d’aleshores han participat en cercaviles, folies, albades, despertades, dansades, processons, animació de correfocs i entrades de moros i cristians. Han participat en diversos certàmens, com ara el Musicat d’Algemesí i el d’Altea, on han obtingut mencions i guardons.
Al maig de 2008, i per celebrar el desé aniversari de la Colla, van fer un espectacle innovador que nasqué amb el nom 'Stàrracos. X anys de la Colla La Socarrà' que es va estrenar al Gran Teatre de Xàtiva i es va representar en altres poblacions, amb un gran èxit de públic i crítica, i el darrer any, i amb el mateix títol de ‘Stàrracos’.
'La Socarrà' ha organitzat festivals i diversos aplecs de colles i compartit escenaris, entre altres, amb la Colla 'Malpassaet' de Cocentaina i 'Larraix' del Campello, o Pep Gimeno ‘Botifarra’. Durant l’any 2017 i part del 2018, la Colla celebrarà el seu vintè aniversari amb nombrosos actes, concerts i espectacles.
L’any 2016, la UV encetà un nou projecte per a millorar la formació dels seus estudiants en la interpretació de música tradicional valenciana. Així naixia la Colla de Dolçaines i Percussió de la UV, dirigida per Juan Ramon Martí i Chulià, amb l’objectiu de ser una agrupació estable, representativa i innovadora en el camp de la música tradicional, sempre des d’un vessant formatiu.
La Colla està formada per estudiants de la Universitat de València i realitza un assaig setmanal durant el curs acadèmic.