X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

VALÈNCIA IS THE NEW BLACK 

No tot van a ser blogueres: Els it boys valencians també existixen

12/05/2016 - 

VALENCIA. És la professió del segle XXI. I consistix simplement a viure la vida. Una vie en rose, per descomptat. I fer fotos de tot. I rendibilitzar-ho. Les més hàbils en el maneig d’esta dinàmica són les blogueres de moda, també conegudes per l’eloqüent mot d’egobloggers. Pioneres en esta nova manera de guanyar-se els quartos, han sabut capitalitzar com ningú l’art de l’exhibició impúdica de la vanitat. I a l’olor dels diners i la celebritat n’han anat apareixent en els últims anys com a bolets (unes exquisides i altres mortals, també com els bolets). Són les noves famoses i les marques se les rifen, conscients de la seua capacitat per a influir en els gustos i conductes dels seguidors. I on hi ha diners, hi ha flaixos i cròniques socials, ja se sap.  

No tenen el mateix èxit, però, els seus anàlegs masculins, que per una vegada en la vida acostumen a ser eclipsats per les dones en una mateixa professió. “Fins a dia de hui, que un home s’arregle molt i li preocupe què posar-se no està tan ben vist com si ho fa una dona. En general, la superficialitat està més castigada en els homes. Això no significa que ells no es cuiden i busquen referents per a vestir-se, però ho fan d’una manera molt més discreta. Les dones, per exemple, no es tallen a l’hora d’escriure-li un comentari a una bloguera dient-li que li para molt bé allò que duu o preguntant-li d’on s’ho ha comprat. Açò als homes encara ens costa, i per això tenim menys presència en les xarxes”, explica l’expert en moda masculina Mr. Daqui. El dissenyador Guillermo del Mar va en la mateixa línia: “Som una minoria en un món en què destaquen molt les dones. I ja ho sabem: el peix gran es menja el menut”. 

I és que a banda del teleabusiu Pelayo Díaz, poc se’n parla dels bloguers, o millor dit dels instagramers, perquè això dels blogs és un concepte ja força viejuno. Ara la majoria dels fashion influencers no tenen ja cap blog i és en Instagram on exhibixen els seus estudiats modelets i pugen les fotos dels cupcakes que els conviden a menjar en sabateries. “Instagram et permet una major immediatesa. Els blogs s’utilitzen cada vegada menys, sobretot en un sector tan visual com el de la moda. S’arriba més a la gent amb una foto que amb un text”, afirma Guillermo del Mar.

Siga com siga, el cas és que els it boys continuen estant a l’ombra de les it girls, i més encara els valencians, de qui a penes se’n parla. Posem remei?

@carloslluna

MCMLXXXVII VALENCIA

19 k followers

Un dels més seguits. Segons resa la seua pàgina web és “art director, photographer, industrial designer, graphic designer specialized in editorial projects and solving visual and communication problems”. O siga, totes les professions molones reunides en una sola persona. En Instagram, a més, se’l veu exercir com a pare, i això el convertix en un D.I.L.F. considerable. Amb el seu bigot i pentinat amb la ratlla a un costat demostra estar a l’última en qüestions de barberia (el look comuniant està de moda, sí). El fallero més retemplat ever.

@alejandroresta

Fashion designer based in Valencia (Spain)

14k followers

Un dels dissenyadors valencians amb més projecció ara mateix. Que la meitat de la descripció del seu perfil estiga escrita en àrab no és postureig. Diferents projectes en Qatar, Dubai o els Emirats Àrabs ho justifiquen. A Instagram mostra el seu dia a dia en el taller de costura impecablement abillat. I a força d’exhibir la seua figura, acaba cobrant més importància com a model que les maniquins a qui vist.

@nuelpuig

Simplicity is the ultimate sophistication

8.931 followers

Sembla que té dos fílies: l’art i els rellotges. Compartixen protagonisme amb revistes de disseny, flors, menjar pijo, arquitectura, looks arriscats, càmeres vintage, paviments hidràulics,  macarons i Altea. Un instagramer de manual, vaja. I fent honor a la seua condició, les fotos estan preses i seleccionades amb força gust. 

@williamofthesea

Fashion designer. Food. Travel. Lifestyle

6.136 followers

El més foodie de tots. Millor no repassar el seu timeline amb fam, perquè acabarem pitjor que el gos de Pavlov baix d’un campanar a les 12 del migdia. La treva gastro ve donada per una àmplia col·lecció d’esportives xafant sòls d’arreu del món, la internacionalitat dels quals corroboren una nodrida sèrie de monuments estrangers.

@daquidivino

Gentleman, lifestyle, mi mundo

2.592 followers

Mr Daqui és el més veterà. I també el més clàssic. És la imatge personificada del dandisme, la pulcritud, del cavaller impecable, exquisit, i sense estridències que no siguen pròpies de la seua desmesurada elegància. Expert en imatge i protocol, impartix conferències sobre el ben vestir i el saber estar masculí. Oferix els seus servicis com a brand ambassador, personal shopper i constructor de personal branding. En la web eleganciadospuntocero.com dóna idees per a trobar el regal perfecte en Nadal, vestir-se en Cap d’Any o encertar amb els complements d’un perfecte gentilhome. La prova que predica amb l’exemple és el seu timeline

@boyurbandchic

J. Héctor ¿Te unes al cambio?

10,1 k followers

Enginyer a cavall entre València i Albacete amb web pròpia i un manifest: “viure, cantar, somriure, vore ploure, un gelat, fotos/fotos/fotos, el sol, viatjar, Itàlia, els mocassins, la moda, vore blogs durant hores, el llimó, tu i jo; nosaltres, les flors en primavera, una estrela, les setmanes de la moda, dibuixar, el color mint, New York, els corbatins, els barrets i els accessoris bojos, mons pares, l’arquitectura, l’espuma, Paris, les platges desertes, vogue, el meu professor favorit, la pasta de Bologna, la vida Erasmus, les tatxes i els pinxos, els sabons amb olors… Tot això i més forma part de la meua vida. (…) Podria passar hores i hores recolzat en un cantó traent fotos i mirant passar a la gent. M’encanta fotografiar persones diferents, cadascuna amb el seu destí, amb les seues històries i amb alguna cosa que dir-li a la meua càmera. Estic feliç d’escriure ací, de mostrar les coses que m’agraden. Tot el que he descrit anteriorment pot semblar un poc friki, però si hi ha alguna cosa que tinc clara és que per damunt de tot sóc PERSONA”. 

Res més que afegir.

@nachoselma

Nacho Selma de Valcárcel. Fashion blogger. Cofundador @isnachclothing. Valencia-Esbjerg

4.451 followers

El seu Instagram és una espècie d’àlbum de fotos d’un Erasmus chic a Dinamarca. Ha creat la seua pròpia marca de roba, “Isnach”, derivada de totes les inquietuds sobre el món de la moda que ha anat plasmant en el seu blog mynameisnacho.com. Un lloc que inclou un consultori per si algú necessita consell sobre com combinar una peça de roba o no sap què posar-se, entre d’altres.

@enolblasco

Valencia fashion Student

11 k followers

Timeline arquetípic esguitat de tant en tant d’imatges d’iconografia catòlica. Així, els obligats gossos, flors, arquitectura i xocolate es barregen amb la Geperudeta, el Natzaré o els Miracles de Sant Vicent. S’aprecia un gust especial pels museus  i els complements trendy.

@charlienarcotic

Charlie Cole. Creative, Lover, Menswear, Blogger & Human

11 k followers

Col·labora amb diversos mitjans de comunicació i és un dels que encara manté viu el seu blog “Glamour narcótico”; a site about menswear, lifestyle and everything that inspire me. La bitàcola en qüestió dedica un apartat potent als outfits del seu propietari, tots d’estil d’allò que se’n diu “molt urbà”. Dóna molta canxa als seus amics en les fotos (cosa que la majoria no fa), i mostra una predilecció especial per les recurrents imatges de sabates en diferents contextos.

Són només unes pinzellades d’estos diaris visuals del segle XXI sublimadors de l’ego. Tots signats amb ploma masculina, però cadascun amb una personalitat diferent. Això sí, hi ha un denominador comú a tots ells. Una foto obligada en els seus timelines que delata la seua valenciania per molta aspiració universal que tinguen: per les seues indefugibles fotos a la Ciutat de les Arts i les Ciències els reconeixereu.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email