GRUPO PLAZA

30 EDICIÓ

Novel·les sobre maltractament, el món de l'edició i l'ocultisme: els Ciutat d'Alzira ja tenen finalistes

8/11/2018 - 

VALÈNCIA. (VP/EP). Una obra policíaca intensa amb un rerefons sobre els maltractaments, un relat sobre el món de l'edició, la creació literària i l'autoria i una narració ambientada en la Barcelona dels inicis del segle XX on s'entremesclen ocultisme i investigacions científiques poc ortodoxes són els finalistes al 30 Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira.

Els guanyadors de novel·la, divulgació científica, assaig i poesia es coneixeran aquest divendres, 9 de novembre, durant el tradicional sopar literari en la capital de la Ribera Alta, recorda Edicions Bromera en un comunicat.

El jurat del 30 Premi de Novel·la Ciutat d'Alzira ha seleccionat tres obres com a finalistes entre les 74 presentades en aquesta modalitat. Només una serà la guanyadora dels 16.000 euros amb els quals l'Ajuntament d'Alzira patrocina el guardó.

Per la seua banda, en el 24 Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, que la Universitat de València dota amb 12.000 euros, s'han abordat temes molt diversos. Entre els deu originals presentats, el guardó podria ser per a alguna de les tres obres que el jurat ha destacat per la seua "qualitat indiscutible".

La primera d'elles explica aspectes rellevants sobre les molècules que han fet possible la gènesi de la vida en el nostre planeta; la segona tracta del canvi climàtic provocat per l'ésser humà i com abordar-lo des de les diferents disciplines, i el tercer original seleccionat descriu quins grups científics han bloquejat el progrés i la innovació de la ciència al llarg de la història.

En el 20 Premi d'Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 euros, han optat catorze originals, dels quals s'han seleccionat tres finalistes que tenen en comú el fet de ser dietaris que recopilen reflexions diverses en clau d'assaig literari. També destaca un estudi sobre la vida i l'obra d'un cavaller valencià en la Itàlia del Renaixement.

Al 13 Premi de Poesia Ibn Hafaja s'han presentat 51 originals. El jurat ha seleccionat dos com a finalistes per a optar als 5.000 euros amb que la UNED patrocina aquest premi. Es tracta d'un poemari que constitueix una metàfora sobre el pas del temps i d'un altre que planteja una reflexió sobre la pintura i l'art des del vessant poètic.

En total, a les diverses categories de la 30 Edició dels premis Ciutat d'Alzira s'han presentat un total de 242 originals que han optat als 72.000 euros de dotació global d'aquest certamen, una participació que "confirma un any més la rellevància social i cultural d'aquest esdeveniment literari que fomenta la producció literària en la nostra llengua", destaca l'editorial valenciana Bromera.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas