GRUPO PLAZA

una evolució de cuatre anys de música

Novembre Elèctric retorna amb el seu tercer disc 'Quart Minvant'

18/04/2018 - 

VALÈNCIA. Han passat quatre anys des que Novembre Elèctric irrompera en l’escena musical amb el seu debut. Des d’eixe moment ha està prenent forma Quart Minvant (Primavera d’Hivern, 2018), un disc treballat a foc lent que mostra la seua evolució amb lletres que indaguen en històries quotidianes.

Intacte (Mésdemil, 2014) va ser aquell primer i celebrat àlbum, premi Ovidi al millor disc de pop de l’any. Després, la banda liderada pel valencià Yeray Calvo (veu i guitarra acústica) va voler explorar altres indrets, acústics, amb un segon projecte musicant poemes d’Hèctor Serra (Tremole, Mésdemil, 2016). Ara, Novembre Elèctric torna amb cançons pròpies que recorren quatre anys de vida, expressats en deu talls que miren cap a fora, al transcurs de la vida i la relació amb els altres. Les lletres s’allunyen i apropen al concepte d’amor, però observat este d’una manera reflexiva. La lliçó que demanava l’anterior disc ha sigut sintetitzada en nous principis vitals: "no perdre de vista el xiquet que es va ser, l’honestedat en les relacions i encarar la vida com una infinita serendipitat". 

Al capdavant de la producció se situa de nou Pachi García, nominat a un Goya i qui ha treballat amb bandes com Lori Meyers o Supersubmarina. Quart Minvant, a més, naix com el primer disc on Novembre Elèctric desenvolupa el concepte de banda des de la composició de les cançons, remarcant la identitat d’una formació que ha crescut en quatre anys i que formen –a més de Calvo– Rodrigo Domínguez (guitarra elèctrica i teclats), Sergio León (bateria) i des d’ara també Bert Posada (guitarra elèctrica) i Adrián Díaz (baix). A l’estudi també va estar present el músic Jesús Avello amb les guitarres elèctriques, el banjo i l’acordió.

Al projecte també ha participat Hèctor Serra, qui col·labora amb poemes per al llibret del disc, per al qual s’ha encarregat de la part d’art Noemí Larred, de l’estudi Koljòs. Així és com Novembre Elèctric ha tornat a la casella d’eixida en el seu tercer treball, que publica amb Primavera d’Hivern. El próxim 20 de maig el disc serà presentat en el Teatre Micalet de València.

 

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email