GRUPO PLAZA

jazz mediterrani a la sala sgae

Pau Viguer Trio tanca el cicle 'Indrets sonors'

12/12/2019 - 

VALÈNCIA. El cicle de concerts Indrets Sonors, organitzat per la Fundació SGAE, remata la ja setena temporada amb l'actuació de Pau Viguer Trio, formació valenciana que s'ha afermat com una de les més destacades de la nostra escena a l'entorn del jazz mediterrani. Al seu líder, el compositor i pianista Pau Viguer, de fet, se li han aplicat en els mitjans els millors qualificatius: “Un jazzman elegant i de qualitat, i també un músic eclèctic” (a Serra d’Or) o “Representa la melodia i el swing del Mediterrani (…) Se’l podria emparentar amb Kenny Barron, Ramsey Lewis i Monty Alexander, i provoca un swing d'una gran vitalitat” (Santi Linares en JazzTK). La banda, que completen els músics Xuso Barberá (contrabaix) i Felipe Cucciardi (bateria), actuarà aquest divendres, dia 13 de desembre, a les 19 hores, a la Sala SGAE Centre Cultural de València (Blanqueries, 6). L'entrada és gratuïta.

L'edició d’Indrets Sonors de 2019, el programa de la qual ha sigut dissenyat pel Consell Territorial de la SGAE de la Comunitat Valenciana, va començar el mes de maig passat amb la cantautora castellonenca Xiomara Abello. Des de llavors, han desfilat per l'escenari de la Sala SGAE Centre Cultural set artistes i grups més de la Comunitat Valenciana: Lochlainn, Eva Olivencia & Túmbate Jazz, Mailers, Jonathan Pocoví, Pleasant Dreams, AA Mama i Ales Cesarini 4et. La mostra s'acomiadarà amb el concert de Pau Viguer Trio.

Música eclèctica i de qualitat

Pau Viguer va començar a estudiar piano als set anys d'edat. Va obtindre el grau superior en el Conservatori Superior de València, amb Miguel A. Herranz. La tècnica pròpia del jazz la va aprendre amb els pianistes Ricardo Belda i Donato Marot, si bé ha assistit a cursos impartits per figures de la talla de Ximo Tebar, John Serry o Robert Rodríguez. En l'àmbit professional, Viguer va militar en diverses formacions de pop i rock (Fernando Poo, Mala Fama o Brooklyn) i va girar per tota Espanya amb el popular grup Revólver. Ha pertangut també a grups de jazz, com Babalú Swing Band i Jazzapp, a més d'acompanyar altres artistes (Cristina Blanco o Katy Rodríguez) i treballar com a docent especialista en educació musical i piano.

Des de fa més de deu anys, l'autor i intèrpret valencià lidera la seua pròpia formació, Pau Viguer Trio, amb la qual ha publicat fins ara quatre àlbums: Paseo por la vida (2008), Arena (2011), Implosión (2013) i Muy delicado (2017). Amb aquest últim va ser seleccionat per a participar en la mostra per a la difusió del jazz espanyol Jazz Eñe 2017, celebrada a Saragossa per iniciativa de la Fundació SGAE, i va aconseguir la primera posició en l'apartat de jazz espanyol de la pàgina digital nord-americana number1music.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email