Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

amb Saskia Sassen

Plurinacionalitat, federalisme i sobiranies a Espanya protagonitzen el nou número de Debats

La publicació del Magnànim inclou, a més, un article de la sociòloga internacional Saskia Sassen i una entrevista al filòsof Josep Ramoneda

26/05/2017 - 

VALÈNCIA. La Institució Alfons el Magnànim-Centre d’Estudis i d’Investigació, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, acaba de publicar un nou número de Debats. Revista de cultura, poder i societat amb un monogràfic dedicat a la Plurinacionalitat, federalisme i sobiranies a l’Estat espanyol: mirades creuades, que ha estat coordinat per Mariano M. Zamorano, doctor en Gestió Cultural i Patrimoni i professor del Centre d’Estudis sobre Cultura, Política i Societat de la Universitat de Barcelona, i compta amb els dissenys de la il·lustradora Ana Yael.
 
El nou número 131/1 està disponible, tant en valencià com en castellà, a l’App de Debats –tant per a Android com per iOS–, així com a la web de la revista Debats i en versió paper.
 
En paraules de Zamorano, «des de l’any 2008, quan la crisi econòmica provocada pel sistema financer internacional va derivar en una crisi política i social en molts països, el debat al voltant del nacionalisme ha cobrat una renovada centralitat». Així, «nous projectes polítics nacionalistes, tant estatals com subestatals, es varen assentar sobre dues formes de rebuig a la globalització neoliberal i als seus efectes socials i econòmics», ha apuntat Zamorano. D’una banda, «els nacionalismes populistes conservadors, dirigits per elits i que articulen el seu discurs de reforç de la protecció en relació al rebuig a la immigració, la impugnació de la multiculturalitat i l’euroescepticisme». I d’altra banda, «els diversos nacionalismes progressistes que es basen en programes que han hagut de debatre’s entre l’internacionalisme i la configuració de diverses propostes populistes d’escala territorial, incorporant la diversitat cultural al concepte de poble, com una de les formes d’existència dels de baix enfront dels de dalt».
Per tot plegat, el número 131/1 de Debats pretén analitzar aquest procés i abordar l’estat actual del nacionalisme a l’Estat espanyol, partint de les seues diferents particularitats i des de diversos plantejament teòrics.
 
Aquesta entrega és l’evolució d’un cicle de conferències coorganitzat per la Universitat de València i el Magnànim en abril de 2016. En el monogràfic destaquen els treballs de John Loughlin, professor de la Cardiff University; Diane Saint-Pierre, professora de l’Institut Nacional de la Recherche Scientifique de Quebec; Alexandre Couture Gagnon, professor de la University of Texas Rio Grande Valley; Igor Calzada, llicenciat en Ciències Socials i Polítiques i doctor en Direcció d’Empreses per la Universidad de Deusto; Rafael Castelló-Cogollos, professor de la Universitat de València; Germà Bel, doctor en Economia per la Universitat de Barcelona; Toni Rodon, investigador postdoctoral a la London School of Economics and Political Sciences; Marc Sanjaume-Calvet; assessor i investigador a l’Institut de l’Autogovern de la Generalitat de Catalunya i Luis Moreno Fernández, professor de recerca al Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).


Josep Ramoneda i Saskia Sassen


 Fora del monogràfic, entre les signatures que es poden trobar al número 131/1, destaquen l’entrevista a Josep Ramoneda, autor, conegut i reconegut, d’una àmplia obra assagística i una veu freqüent als mitjans de comunicació espanyols; i, especialment, la de la sociòloga Saskia Sassen, professora de la Columbia University, autora de més d’una desena de llibres traduïts a més de vint idiomes i una de les professionals més importants al món de la sociologia actual, coneguda per les seues anàlisis sobre globalització i migracions internacionals.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas