GRUPO PLAZA

una obra d’encàrrec del Palau de la Música

Rosa Torres-Pardo i Anna Tona estrenen 'Cantar del Batre' de Ricardo Llorca

4/06/2024 - 

VALÈNCIA. La pianista Rosa Torres-Pardo i la mezzosoprano Anna Tona pujaran este dijous a l'escenari de la Sala Rodrigo per a interpretar el programa Sons del Mediterrani, que reuneix obres del Pare Antonio Soler, d’Óscar Esplá, Matilde Salvador i l'estrena absoluta de Cantar del Batre, una obra per a piano de Ricardo Llorca. Totes les obres tenen el denominador comú de la mediterraneïtat. Prèviament al concert, Ricardo Llorca dirà unes paraules.

El director del Palau, Vicente Llimerá, ha posat en valor este programa ja que, fins al moment, “les estrenes absolutes que ha encarregat el Palau de la Música sempre han estat en format simfònic i, per tant, interpretades a la Sala Iturbi, però volíem estendre esta possibilitat al format de cambra per tal que fora apreciat amb la magnífica acústica d'una sala tan especial com és la sala Rodrigo”.

D'esta manera, el públic tindrà l'oportunitat d'assistir a l'estrena d'una nova obra del compositor Ricardo Llorca, basada en el tradicional Cantar del Batre, un cant llaurador que forma part de les conegudes com a “cançons de treball”. En este sentit, Llimerá ha afegit que “com a gestors culturals, un els nostres objectius és secundar i fomentar la creació valenciana, i en el cas de Ricardo Llorca podrem gaudir de l'obra d'un dels autors contemporanis de major reconeixement i prestigi internacional, que hem programat per a reivindicar a Espanya la seua figura”.

Rosa Torres-Pardo i Anna Tona presenten este concert amb obres per a piano sol i piano i veu, l'objectiu del qual és presentar al públic una selecció d'obres que reflectisquen la diversitat i riquesa de quatre dels compositors mediterranis més destacats com són Fandango del Pare Antonio Soler; cinc peces per a piano de la Suite Levante d'Óscar Esplá; Tres nanas para voz y piano de Matilde Salvador; i també s'interpretarà una altra obra de Ricardo Llorca com és El Combat del Somni, amb text de Josep Janés. Este recital vol emfatitzar esta fusió mostrant l'evolució i innovació que s'ha produït en l'escena musical valenciana i d’altres llocs del Mediterrani. 

Rosa Torres-Pardo és Premi Nacional de Música 2017 i Premi Masterplayers de Lugano (Suïssa), entre d’altres. Va rebre juntament amb Alicia de Larrocha la medalla Isaac Albéniz. Ha estat convidada per orquestres com les filharmòniques de Los Angeles, Londres, Sant Petersburg; de la Ràdio de Berlín o Virtuosos de Moscou, amb directors com Dutoit, Spivakov, Temirkanov o Fournet. Rosa Torres-Pardo ha estat triada entre les Top 100 Dones Líders a Espanya i és Artista Resident de la Nova York Opera Society.

Anna Tona ha estat descrita per la Rossini Gessellschaft com «la mezzo heroïna que sap cantar Rossini» i per la Nova York Magazine com «una mezzosoprano càlida i segura que trau el màxim partit». La combinació d'una coloratura molt desenvolupada amb un registre greu ple, equilibrat i flexible, li ha garantit el reconeixement com a mezzo lírica, tant en papers coneguts com Rosina, Carmen, Dorabella, com en repertori menys habitual de Paisiello, Vivaldi, Mascagni, Zandonai i Giordano.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas