GRUPO PLAZA

presenta Timbre, el seu esperat retorn discogràfic

Salvador Sobral arriba a Xàtiva com la "cirereta del pastís" del Festival Música i Lletra 

4/06/2024 - 

VALÈNCIA. Salvador Sobral arriba el dissabte 8 de juny a les 22.00 hores al Gran Teatre de Xàtiva, com la cirereta del pastís d'aquesta edició del festival Música i Lletra. El portugués presenta Timbre, el seu esperat retorn discogràfic, un disc íntim, lluminós i alegre que torna a parlar del cor i des del cor i que es perfila com una cita ineludible del cartell del Música i Lletra d'enguany.

El punt final d'aquesta edició del festival serà el divendres 14 de juny a les 22.00 hores al Gran Teatre, un moment per descobrir les veus de la catalana Maio i el bertzolari (versador) basc Jon Maia. 

El Festival Música i Lletra està organitzat per la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, mitjançant l’Institut Valencià de Cultura, i l'Ajuntament de Xàtiva, amb la direcció artística del músic Feliu Ventura. Les entrades estaran a la venda al web del Gran Teatre de Xàtiva i a la taquilla física del teatre de 12.00 a 14.00 i de 17.00 a 19.00 hores. L’edició d'enguany també manté els preus populars, amb entrades de 8 a 15 euros, i 1 euro per als menors de 12 anys acompanyats.

Els concerts que encetaven la programació d'aquesta edició del MiL, amb els dobles concerts de Carles Dénia i Esther i Borja Penalba i Júlia Colom, van exhaurir les localitats disponibles a l'espai modulable del Gran Teatre i van ser tot un èxit de públic. El 26 de maig va tindre lloc el VII Certamen de Joves Cantautores, que en la categoria 'Al Vent' a la millor cançó en valencià va guanyar Seserino amb 'No soc ningú', i que va comptar amb Rixi Barberà (Alegria de poble) com a presentador. La final del certamen va concloure amb l'actuació de Belda & Sanjosex amb 'Càntut, cançons de tradició oral', un projecte que recupera les cançons populars de les comarques gironines. Nacho Mañó & Gisela Renes també van presentar el 2 de juny el seu últim treball discogràfic amb una càlida acollida del públic xativí.

La il·lustradora valenciana Eixa, nom artístic d'Isa Ruiz Benavent, ha estat enguany l'encarregada d'expressar visualment l'essència del MiL, amb una il·lustració que juga amb la idea estellesiana de 'la clau que obri tots els panys', un al·legat per la funció múltiple de la música a les nostres vides: com a expressió, com a eina de lluita, com art viu i com a detonadora d'emocions. 

El MiL es consolida any rere any amb cartells aplaudits tant pel públic com per la crítica. Entre els noms que han passat per les seues darreres edicions hi ha veus com Maria Arnal i Marcel Bagès, Vicent Torrent, Maria del Mar Bonet, Ferran Palau, Núria Graham, Paco Ibañez, Clara Peya, Pau Vallvé o Pep Gimeno ‘Botifarra’ entre d’altres. Els il·lustradors valencians dels cartell també formen part dels artistes del festival i les seues gràfiques han estat en mans de Clara Iris, Carles UbeEfe, Elías Taño, Xavier Sellès o Helga Ambak. En els darrers anys, el MiL s’ha consolidat com el festival de referència de la música d’autor a casa nostra, amb visió de servei públic i propiciant un espai per al discurs crític propi de la cultura viva.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas