GRUPO PLAZA

L'obra utilitza la poètica, la plàstica i l'humor

Sala L'Horta rescata 'Cú-cú', l'obra de titelles que ensenya a la xicalla a estimar les seues diferències 

2/12/2022 - 

VALÈNCIA. Els protagonistes de Cu-Cu tenen les orelles grans, no saben pronunciar la erra o encara es pixen al llit, però les seues diferències no són un motiu d'angoixa. Quan som capaços d'acceptar-les, poden acabar convertint-se fins i tot en una virtut o una qualitat que ens fa únics. Aquesta és la idea de fons de l'última producció de la veterana companyia Bambalina Teatre Practicable, que arriba aquest diumenge 4 de desembre a la Sala L'Horta pocs dies després de ser reconeguda com el Millor Espectacle per a Xiquetes i Xiquets en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes 2022.

“El muntatge planteja la importància que té el foment de l'autoestima en la infantesa, perquè és el moment que marca el caràcter de l'individu, ja que és quan es forja tot. És fonamental aprendre a riure's d'un mateix, donar-li la volta a la diferència i convertir-la en una cosa especial i propi”, explica Àgueda Llorca, que s'estrena en aquesta peça com a dramaturga i a més a més se'n puja a l’escenari com a intèrpret al costat de Pau Gregori i Jorge Valle.

L'objectiu últim d'aquesta obra, dirigida per Jaume Policarpo, és fomentar els valors de l'empatia, la tolerància i el respecte als altres i a un mateix. Ho fa fugint del to moralista o alliçonador, buscant l'eficàcia del missatge d'una forma molt més poètica, estèticament impactant i plena d'humor. Per a això, utilitza una mescla de recursos plàstics: els titelles, les il·lustracions i el collage. “Apostem per una posada en escena amb un alt component visual que fusiona diferents llenguatges escènics. Partim de la tècnica del collage perquè ens permet crear universos surrealistes que desperten la imaginació i estimulen als més xicotets. Unim imatges aparentment inconnexes per a dotar-les d'un nou significat, transformant així la realitat a través de la retallada i la unió. El resultat és una espècie de collage vivent, ple de color, que juga amb la fotografia, la il·lustració, el paper i el cartó per a crear un espai oníric que atrapa a l'espectador”.

Aquesta peça està dirigida a públic familiar a partir dels cinc anys i es representarà en una sola funció a les 12 del migdia.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme