X AVISO DE COOKIES: Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Aceptar Más información
GRUPO PLAZA

qui s'amaga darrere?

Servando Rocha analitza la tradició de les màscares en una conferència en l'IVAM

25/02/2019 - 

VALÈNCIA. L'escriptor, editor i activista cultural Servando Rocha imparteix aquest dimarts una conferència sota el títol Una revolució emmascarada: màscares, xamans i visions, dins del cicle programat per la Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM en col·laboració amb la Universitat de València UV, la Universitat Politècnica de València UPV i la Universitat Miguel Hernández d'Elx UMH, dirigida per Giulia Colaizzi i Marina Pastor.

Usant la màscara com a pretext, Servando Rocha connecta idees i conceptes fonamentals en el món actual com l'anonimat, el visible i invisible, la naturalesa del terror i les usurpacions, la multitud o la manera en què narrem la tradició de les causes perdudes, repassant la cultura popular, la música, la literatura o el cinema.

En la seua conferència construeix una història del nostre temps contada a través de la canviant figura de l'emmascarat, l'etern acompanyant dels nostres somnis i obsessions, pors i passions. 

Servando Rocha participa des de fa més de dues dècades en diferents expressions radicals relatives a la creació artística i l'activisme polític. Les seues investigacions són una espècie de recorregut a través d'una història d'allò subcultural i la violència en la cultura dominant. Especialista en moviments d'avantguarda i contracultura. En la seua obra cobra una gran importància el significat d'història, memòria oral i l'historicisme.  Actualitza el mateix concepte de "memòria històrica" per a fer que els morts del passat es passegen pel present dels vius. En els últims anys ha publicat nombroses obres, entre les quals destaquen La Facció Caníbal. Història del Vandalisme Il·lustrat; Res és veritat, tot està permés. El dia que Kurt Cobain va conéixer William Burroughs o L'Exèrcit Negre.  Un bestiari ocult d'Amèrica, entre altres. La seua última obra és la novel·la L'Horda. Una revolució màgica. Algunes de les seues obres han sigut publicades a França. Ha prologat a autors com Alan Moore, Hakim Bey, Jon Savage, William S. Burroughs o Aleister Crowley.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email