VALÈNCIA. L'escriptor, editor i activista cultural Servando Rocha imparteix aquest dimarts una conferència sota el títol Una revolució emmascarada: màscares, xamans i visions, dins del cicle programat per la Càtedra d'Estudis Artístics de l'IVAM en col·laboració amb la Universitat de València UV, la Universitat Politècnica de València UPV i la Universitat Miguel Hernández d'Elx UMH, dirigida per Giulia Colaizzi i Marina Pastor.
Usant la màscara com a pretext, Servando Rocha connecta idees i conceptes fonamentals en el món actual com l'anonimat, el visible i invisible, la naturalesa del terror i les usurpacions, la multitud o la manera en què narrem la tradició de les causes perdudes, repassant la cultura popular, la música, la literatura o el cinema.
En la seua conferència construeix una història del nostre temps contada a través de la canviant figura de l'emmascarat, l'etern acompanyant dels nostres somnis i obsessions, pors i passions.
Servando Rocha participa des de fa més de dues dècades en diferents expressions radicals relatives a la creació artística i l'activisme polític. Les seues investigacions són una espècie de recorregut a través d'una història d'allò subcultural i la violència en la cultura dominant. Especialista en moviments d'avantguarda i contracultura. En la seua obra cobra una gran importància el significat d'història, memòria oral i l'historicisme. Actualitza el mateix concepte de "memòria històrica" per a fer que els morts del passat es passegen pel present dels vius. En els últims anys ha publicat nombroses obres, entre les quals destaquen La Facció Caníbal. Història del Vandalisme Il·lustrat; Res és veritat, tot està permés. El dia que Kurt Cobain va conéixer William Burroughs o L'Exèrcit Negre. Un bestiari ocult d'Amèrica, entre altres. La seua última obra és la novel·la L'Horda. Una revolució màgica. Algunes de les seues obres han sigut publicades a França. Ha prologat a autors com Alan Moore, Hakim Bey, Jon Savage, William S. Burroughs o Aleister Crowley.
El museo pone fecha a la retirada de las obras de arte instaladas, que incluyen piezas de Miquel Navarro o Andreu Alfaro, y rehace el proyecto original de jardín
El Belles Arts lleva obras de Ribera al Petit Palais de París mientras que la Fundación Per Amor a l'Ar afianza su relación con el Thyssen