Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

Hoy es 25 de octubre y se habla de TOQUE DE QUEDA coronavirus estado de alarma ghatto
GRUPO PLAZA

inauguració preparada per al dissabte 12 de novembre 

Tot preparat per esclafir amb un somriure en la 24ª Mostra Internacional de Pallassos i Pallasses 

7/11/2017 - 

VALÈNCIA. Aquest dimarts s'ha presentat en roda de premsa la 24ª edició de la Mostra Internacional de Pallasses i Pallassos de Xirivella que celebrarà la seua inauguració oficial el dissabte 12 de novembre a les 22:30 hores amb l'actuació de la companyia Los Excéntricos i el seu espectacle The Melting Pot Poupirri, en el Teatre Auditori Municipal. L'acte ha comptat amb la presència del Diputat de Cultur,  Xavier Rius; el Director adjunt d'Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto Garcia; l'Alcalde de Xirivella Ricard Barberà; la Regidora de Cultura, Encarna Martí; el Director de la Mostra, V. González San Francisco (San Fran); Amparo Mayor, pallassa de la companyia valenciana PTV-Clowns; i la Presidenta de l’Associació Xirivella Comercial i Professional Associada (XiriCompra), Nieves Clemente.

Ricard Barberà, alcalde de Xirivella, ha declarat que gràcies a la Mostra la localitat és “més moderna i solidària” per totes les activitats i col·laboracions del festival, com l'esmorzar solidari a favor de l'ONG Payasospital que es celebra el 19 de novembre. Referent a açò, Nieves Clemente, Presidenta de XiriCompra, ha destacat "la gran participació de tots els comerços que es bolquen des de fa dos anys amb la Mostra convertint-se durant dues setmanes en clownmerços amb descomptes i decoració específica".

Encarna Martí, Regidora de Cultura de Xirivella, ha volgut destacar també que des del dia 6 ja han arrancat les activitats que emboliquen a la Mostra, com la Mostreta Escolar, dirigida a tots els escolars de la població, i ha posat el focus en “la vinculació de l'educació i la cultura”. Segons la Regidora, "als xiquets i xiquetes se'ls ha d'educar per a assistir a teatres perquè puguen convertir-se, després, en públic assidu i consumidors habituals de cultura".

Xavier Rius, Diputat de Cultura, ha incidit en la “antiguitat del festival” que “compleix enguany el seu 24ª edició”, posant en relleu que “no existeix un festival especialitzat en la figura del clown que siga tan longeu”. Per la seua banda, el Director adjunt d'Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto Garcia, ha recalcat el seu caràcter “singular i internacional”. Xavier Rius, a més, ha recordat als assistents que “la Mostra de Pallasses i Pallassos és molt important ja que els somriures ens fan més actius i positius en la societat”.

Amparo Mayor, la pallassa Hula de la companyia valenciana PTV-Clowns, ha declarat estar “molt contenta de tornar cada any al festival”, un festival que “des del 2002 va donar protagonisme a la figura de la dona dins del món del clown, alguna cosa que aleshores era molt estrany”.

El director de la Mostra, V. González San Francisco (Sant Fran), ha explicat part de la programació del festival en la qual actuaran 13 companyies diferents que representaran un total de 25 espectacles, tant en teatre com en places de Xirivella. Des del 6 al 19 de novembre “tots els barris de la localitat s'ompliran de cultura, riures i nassos de pallasso”, ha afirmat.

Aquest divendres dia 10 a les 18.30 hores en la Plaça del Dr. Gerardo Garcés, se celebrarà una festa inaugural per a tots els públics amb una xocolatada popular i l'actuació de La banda del drac en el espectàcul “La festa del rei”.

Declarada en 2014 com a Festa d'Interès Turístic Provincial de la Comunitat Valenciana per la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació de la Generalitat Valenciana, la Mostra està organitzada per la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Xirivella i rep les subvencions de la Diputació de València, la Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Cultura.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email