Hoy es 14 de septiembre
VALÈNCIA. El grup valencià Plaerdemavida actuarà el dimecres 21 de juny, a les 20:00 hores, al Palau de la Música de València dins de la programació del festival ENSEMS. En el concert hi ha tres estrenes absolutes d’obres encàrrec del festival valencià. Aquesta actuació està organitzada per l'Institut Valencià de Cultura.
Plaerdemavida Ensemble naix en 2014 com un grup versàtil i flexible, obert a l'experimentació musical i sonora, i a l'exploració de diverses possibilitats en la formació, comptant amb altres músics i professionals d'altres disciplines artístiques, depenent de cada projecte. El seu camp d'interès abasta la música composta des del romanticisme fins a l'actualitat.
Els seus components Paloma Chiner (soprano), Jorge Fanjul (violoncel) i Pablo García-Berlanga (piano), han creat un espai per a la llibertat tímbrica on tot conflueix i el seu objectiu és jugar amb les sonoritats. La calidesa tímbrica del violoncel i la veu s'entrellacen amb l'àmplia sonoritat del piano. En la seua trajectòria han sigut reconeguts per crítica i públic, en escenaris de tota Espanya presentant el seu projecte 'Azulão', que han gravat en el seu primer CD. El seu repertori inclou dos projectes més: 'Deseo, muerte y Amor', amb música de Liszt i Wagner; i EGO, un programa amb tres estrenes absolutes per al festival Ensems, que és del que podrem gaudir en el concert al Palau de la Música.
En el concert del 21 de juny intervenen: Paloma Chiner (soprano) Jorge Fanjul (violoncel) Pablo García-Berlanga (piano) i Marta Chiner (actriu).
'EGO', el projecte que Plaerdemavida Ensemble ha creat per al festival Ensems es un viatge des de l’intel·lecte fins a la part purament física de la música. Dos de les peces, 'Symbolica', de José Luis Greco i 'Cosmos' de Peter Eötvös, ens transmeten que no som ningú sense la relació amb el cosmos i l'univers. En 'La Récitation nº9' de Georges Arpeghis els sons de la veu i del llenguatge, desintegrant l'ego i fent aflorar llenguatges inconscients.
Les altres tres peces que componen el concert són estrenes absolutes i obres encàrrec del festival Ensems. La primera d’elles 'Speculum', d'Isabel Latorre, aposta per una visió molt actual del concepte ego i en la seua música el relaciona amb els temps de consumisme, deshumanització i desconnexió de la naturalesa.
César Cabedo ens recorda en la seua obra 'Ego versus...' tota aquella llavor que va plantar Freud en la temàtica de l'ego.
I amb 'Realidades líquidas', obra que tanca el concert, Voro García arreplega el concepte del filòsof Bauman i de les màscares socials que carrega l'ésser humà, transportat a un humorístic llenguatge musical i escènic.