GRUPO PLAZA

dissabte 20 de gener

Tretze artistes i onze hores de música: el Volumens Day s'acosta al Centre del Carme

18/01/2018 - 

VALÈNCIA. Hear you calling, Pablo Arquiola, JackWasFaster, Miss_tra, Diego Navarro, Estrato Aurora, Julien Bayle, Oroc, Daniel Kyo, Tuerto i Abstrakce són els artistes confirmats del Festival Volumens Day que es celebra aquest dissabte 20 de gener al Centre del Carme amb entrada gratuïta. La programació es completa amb: el taller Minilab, a càrrec de l'escola Millenia, dirigit a nens d'entre 7 i 12 anys que té l'objectiu de desenvolupar la seva creativitat musical i imaginació utilitzant l'equip d'un Dj professional; i la instal·lació lumínica de Radiante, un laboratori de creació visual que va participar fa dos anys al festival Burning Man amb el seu espectacle Renaixement.

 
El Festival Volumens pretén ser "una experiència sensorial, on els sentits de la vista i l'oïda es complementen, confonen, reaccionen, interaccionen i creen un llenguatge únic, transformant els espais on es desenvolupen els espectacles que ofereix el festival". Un dels objectius de Volumens és "elevar l'exploració i la investigació audiovisual (AV) a la categoria d'art, però sense oblidar el sentit lúdic i didàctic".

Volumens Day, que compta amb el suport del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, compta amb artistes nacionals i internacionals repartits en dues espais: la Sound Room (el Claustre Gòtic) i la AV Room (la sala Goerlich).

Sound Room

Orco (Fill Lex Records) i Abstrakce protagonitzen un "combat musical" on tots dos miren al passat, però amb una visió contemporània d'aquestes influències. Orco va començar fa quatre anys amb sessions esporàdiques d'electrònica properes a sons ebm, dark-synth, minimal-synth i minimal-wave. Les seues sessions solen barrejar sons dels 80's amb temes actuals. Acaba de treure la seva primera referencia S/\RIN- Psychic Stress LP, un disc fosc de pur Ebm industrial. Per la seva banda, Abstrakce és un segell valencià de música experimental centrat en sons electrònics diversos: ambient, kosmische, new age, library music... El segell, format per Jonathan Bòrdes i Guillermo Cerdà, produeixen edicions -sempre en vinil- on es fa referencia a l'estètica "de les avantguardes artístiques del S. XX: futurisme, dadaisme y contructivismo, actualitzant-les al moment present."

Després de 15 anys ja publicant material, Daniel Kyo s'ha convertit en un dels "referents" quant a música electrònica de qualitat. Les seues sessions són un recorregut pels diferents vessants de la música electrònica amb eix entre el house i el techno. Ha publicat treballs per segells tan diversos com Nitsa Traxx, Rotten City, Bordello A Parigi, Giallo Disc, My Favorite Robot, Factor City, entre uns altres. Els últims anys ha participat en festivals com a Primavera Sound o Electrosplash, i el Panorama Bar (Berlín).

Sergio Díaz, Here you calling, va començar la seua relació amb la música escoltant discos dels seus pares (Jean Michel Jarre, Vangelis, Pink Floyd, Neuronium, entre altres...). Aquestes influències junt a una infància i adolescència traumàtiques, van ser "la clau" per a desenvolupar una filia per la música sacra i la impregnació espiritual i melodramàtica. Des de l'any 2007 fins al 2013, va formar part d'Hypnotica Colectiva fent tasques de disseny i promoció d'esdeveniments junt a David Verdeguer i Oscar Sogorb. 


Pablo Arquiola és un Disc-jockey valencià, pertanyent al col·lectiu de musica electrònica Hypnotica Col·lectiva. Actiu des de 2013, realitza sessions de Techno Industrial, Electro i IDM. D'altra banda també desenvolupa sessions on expressa el seu costat mes experimental, amb estils com Dark Ambient, Death Industrial, Noise o Power Electronics. 

JackWasFaster és el sobrenom de les produccions solistes de Manu Cachero. Els seus sets germanen electrònica, space disco nòrdic, deep, balearic i house underground. Després d'algunes remescles que el van portar a formar part de l'edició Madrid 2015 del RedBull Music Academy Bass Camp, ara està treballant en nous llançaments per a Rotten City i en la reproducció de sets en viu amb una nova configuració basada en el hardware.

Miss_tra en cabina desenvolupa sessions on fusiona diferents estils i variants, sempre predominant el techno com a base, pero amb els sons avantguardistes amb groove. Ha compartit cabina amb artistes com Maceo Plex, Paco Osuna, Marc Houle, tINI, Cora Novoa, Edu Imbernon.
Matthias Tazmann, Martinez Brothers, Los Suruba, Nuria Ghia, Dosem o Marc Marzenit.
Encara que es caracteritza pel seu vessant techno, a Volumens Day farà un set especial.

AV Room

La AV Room acollirà els projectes dels estudiants del Màster d'Arts Visuals i Multimèdia. Amb el títol ‘Los que gritan’, l'artista audiovisual Daniel Balboa utilitzarà objectes d'ús comú a interfície per a reproduir samples de vídeo i audio, que mesclats amb diferents elements bending crea peces sonores controlades en directe, formant modulacions acompanyades d'imatges alterades.
 
Per la seua part, Misael Sámano-Vargas i Miguel A. Sislian Suez en ‘Opus Silere’ recreen una performance sonora, que combina vídeo i art sonor. Utilitzant la multimèdia d'autor, reflexiona sobre la presència de la sal i el seu significat com a element redemptor.

Sintetizadors, melodies RPG i pulsacions trance han acompanyat la trajectoria de Diego Navarro  Ara ho intenta ordenar tot mitjançant un procés de producció, canalitzat recentment a través del seu fitxatge per Sweat Taste i el llançament del Nurture EP. Actualment es troba explorant les noves possibilitats del disseny de so i la interacció amb la música en entorns virtuals.
 
Jaime Romero aka Estrato Aurora, porta més de dos dècades a l'estudi treballant amb màquines analògiques i diversos tipus d'aparells. Al Live que oferirà al festival Volumens anirà acompanyat de les visuals del duo de Vj's Tuerto i constarà de material inèdit amb components improvisats, a més presentarà alguns dels seus nous treballs que acaben de publicar-se, o estan a punt d'arribar, de diversos segells de diferents nacionalitats com: Bliq Rec, Appian Souns, Discos Pandémicos, entre altres.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme