GRUPO PLAZA

pactem reuneix a generalitat, diputacions, universitats 

Un nou pacte per a "donar visibilitat" al foment de la lectura

24/05/2022 - 

VALÈNCIA. Cultura de la Generalitat posa a disposició de les institucions públiques i privades que treballen pel foment lector una nova eina: el Pacte per la lectura, PACTEM, que forma part del Pla del foment del llibre i la lectura Llegim, llegim, llegim. Es tracta d’una iniciativa que reuneix el sector entorn d’una aliança que incrementarà l’índex lector, donarà suport als autors i procurarà beneficis a tota la cadena de la lectura: biblioteques, editorials, llibreries i distribuïdors, així com clubs de lectura, associacions professionals o col·lectius lectors.

Pactem per la lectura naix amb l’adhesió de les diputacions provincials (Alacant, Castelló i València), les universitats públiques (València, Politècnica, Jaume I, Miguel Hernández i Alacant) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, amb l’objectiu d’abastar tot el territori de la Comunitat Valenciana. Una vegada presentada, els agents de foment lector podran sumar-s’hi.

A través de PACTEM, es donarà visibilitat a totes les propostes realitzades per al foment de la lectura, del llibre i la presència de les llibreries en les actuacions de cada un dels organismes i col·lectius que formen part del pacte. A més, s’establiran canals directes de comunicació que faran possible el suport del departament que dirigeix Raquel Tamarit als projectes de foment lector.

Les entitats que s’hi sumen estaran vinculades a l’oficina de foment lector de la Direcció General de Cultura i Patrimoni per a la promoció de les activitats que realitzen, perquè puguen ser divulgades i visibilitzades en tot el territori valencià a través de les xarxes socials i de la web, i que creen una comunitat entorn de la lectura en què es puguen intercanviar informació, coneixement i experiències. 

També es treballarà per a potenciar mesures singulars en favor del sector editorial, amb una atenció especial a l’edició, distribució i foment de la presència de l’oferta editorial i contribuir a la consecució d’un efecte multiplicador d’aquest pacte per la lectura en tots els àmbits territorials que genere una consciència col·lectiva sobre la importància estratègica de la lectura en una societat moderna i democràtica.

Pactem per la lectura posarà un interés especial a donar visibilitat als autors i autores valencianes i facilitar la seua presència en les activitats per a promocionar les seues obres, promoure la producció de qualitat i fomentar la promoció del fons editorial valencià en tots els àmbits, fomentar la comercialització dels llibres d’editorials valencianes a través de les llibreries, com a via natural de la comercialització, i donar suport a les activitats de foment de la lectura en aquestes i garantir l’accés dels ciutadans als serveis de les biblioteques i promoure-les com a centres imprescindibles per a la difusió i el foment de la lectura.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha manifestat que “s’obri aquest pacte pel foment lector a institucions, associacions, col·lectius i persones que treballen per a aconseguir una societat més culta, més lliure, més sàvia, més rica, més forta, a través de la lectura. Perquè només avançant junts arribarem lluny en aquest camí llarg, ple de lectures, que encara no s’han escrit”.

PACTEM forma part de Llegim, llegim, llegim, el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura, que en 2022 inicia la segona etapa assumint directament la gestió de la coordinació de les activitats i augmentant el pressupost. En 2022 es destinaran 5 milions d’euros a potenciar accions relacionades amb la lectura. Des que va començar el pla Llegim en 2017 la inversió realitzada ha sigut de 19.907.142 euros. 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme