GRUPO PLAZA

I Trobada d'Autors i Autors Europeus 'El Drac d'Europa'

València es converteix en capital europea de la dramatúrgia amb una trobada de professionals

4/12/2017 - 

VALÈNCIA. Amb la premissa de convertir el teatre en una "eina que a més d'entretindre faça pensar i aspire a canviar la realitat política" s'engloba la I Trobada d'Autors i Autors Europeus El Drac d'Europa, que se celebra a València del 14 al 17 de desembre. El protagonista, un teatre que es pregunta per l'Europa en què vivim.

El Drac d'Europa naix amb l'objectiu de "produir textos teatrals que prenguen com a punt de partida la idea d'Europa i siguen capaços d'abordar-la des de diferents gèneres i estils, no havent de prevaler la idea de teatre textual", segons paraules del seu coordinador Javier Sahuquillo. Una iniciativa que pretén "promoure l'intercanvi d'eixos textos i el coneixement dels mateixos per diferents societats", "convertint València per uns dies en la capital europea de la dramatúrgia actual".

L'italià Emanuele Aldrovandi, l'ucraïnès Dmitrij Gawrisch i l'andalusa Pilar G. Almansa han estat els dramaturgs seleccionats, per un comitè d'experts, entre tots els que van participar en la convocatòria. Els textos resultants, traduïts al valencià, seràn objecte de lectures dramatitzades a les quassistiran els seus autors durant la celebració d’El Drac d'Europaa càrrec de companyies i intèrprets valencians, "estretint la col·laboració entre els professionals locals i els convidats europeus", un altre dels objectius de les jornades. Antxón Ordóñez Bergareche serà l'encarregat de dirigir aquestes lectures.

 
Junt amb ells, hi participaran sis autors de lAVEET (Associació Valenciana d'Escriptors i Escriptors Teatrals), una de les associacions organitzadores de l'esdeveniment, triats en una convocatòria exclusiva per a socis. Són Núria Vizcarro, Jerónimo Cornelles, Nacho López Murria, Adrián Novella, Paula Llorens i Javier Sahuquillo. Eva Zapico serà la directora de les lectures dramatitzades que es duran a terme amb els seus textos. La Rambleta i el Centre Cultural La Beneficència seran les seus de les jornades per tal de "descentralitzar l'activitat teatral a la ciutat".

La I Trobada d'Autors i Autors Europeus El Drac d'Europa és una iniciativa de l'associació cultural Europa Cultura Escènica en col·laboració amb Escena Erasmus i la AVEET. Les jornades, a més, han rebut ajuda de la Fundació SGAE,de l'Ajuntament de València a Projectes d'Especial Interès i de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport a entitats sense ànim de lucre.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email