Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

5ª trobada en el centre del carme

València reforça la presència de la videodansa amb 52 obres que analitzen la seua evolució

1/10/2018 - 

VALÈNCIA. El Centre del Carme Cultura Contemporània acull la 5ª Trobada Internacional de Videodansa i Videoperformance que se celebrarà del 3 al 14 d'octubre a València. Segons ha manifestat el director de l'espai, José Luis Pérez Pont, el Centre del Carme "torna així a ser seu d'una trobada exclusivament dedicada a la videocreació, en esta ocasió a la videodansa i al videoperformance, la qual cosa ens permet continuar divulgant i promovent el coneixement d'altres formes d'expressió vinculades a la cultura del nostre temps”. 

En efecte, l'esdeveniment promou la reunió d'artistes entorn a la videocreació amb el cos, buscant l'intercanvi creatiu i la difusió d'obres per mitjà d'un programa de presentacions i conferències junt amb les sessions de projecció cinematogràfica.

En la seua quinta edició es proposa com a línia temàtica l'evolució en la videodansa. En ella, es presentaran un total de 52 obres procedents de 17 països. Les presentacions estaran a càrrec dels propis autors, que oferiran dos peces, una més recent i una altra més antiga, a fi de promoure un diàleg entre les dos obres i una reflexió compartida amb el públic sobre l'evolució del seu treball.

Encara que la trobada té un perfil professional per a esta ocasió, les jornades s'han obert a tots els públics així com a l'àmbit educatiu amb jornades formatives, a través de la col·laboració del CEFIRE artisticoexpressiu. La trobada compta així mateix amb el suport de la Universitat Politècnica de València.

Entre les peces que es presenten, la trobada comptarà amb dos obres amb formats excepcionals: la instal·lació Please, yes, de Jasmine Morand (realització audiovisual de Blas Payri) que explora les relacions mare-filla amb una projecció en continuïtat que navega per diversos espais de projecció, el dimecres 3 d'octubre; i Le Ballet de la Nuit una obra de dotze hores de duració amb la col·laboració d'artistes de dotze països diferents que es presentarà en multiprojecció, el dia 7 d'octubre. La peça, comissariada pel Festival Internacional de Videodansa de Borgonya (França), és una obra commemorativa de la performance dansística original duta a terme l'any 1652 en Paris en honor a Louis XIV.

Les trobades tindran lloc del 3 al 7 d'octubre, quedant la mostra de videocreació oberta al públic en la sala Refectori del Centre del Carme fins al 14 d'octubre.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email