GRUPO PLAZA

PRESENTACIONS A LA FIRA DEL LLIBRE 2018

Vicent Marco: “La generació Son Goku va ser l'última que va viure la seua infància sense telèfon mòbil”

L'escriptor i periodista Vicent Marco i el creatiu Raúl Salazar presenten el llibre Les boles del drac, sobre la generació Son Goku

1/05/2018 - 

VALÈNCIA. Amb motiu de la 53 Fira del Llibre, l'escriptor i periodista Vicent Marco (Benifaió, 1981) i el dissenyador i creatiu Raúl Salazar (València, 1982) presenten el seu nou llibre Les boles del drac. Son Goku, paelles russes i joves maniàtics (Bromera), una crònica nostàlgica però carregada d'humor de la infància dels valencians que van nàixer entre 1975 i 1992, i que Marco ha batejat com a generació Son Goku. “És la generació que va créixer veient dibuixos en valencià, que té referents propis com Babalà, Joan Monleón i Son Goku, i l'última que va viure la seua infància sense telèfon mòbil”, puntualitza. 

Vicent Marco i Raúl Salazar comparteixen generació i formen de nou “una combinació perfecta d'ulls i veu” per a il·lustrar Les boles del Drac: “Els records, quan són visuals, són més potents”. Com les boles de drac que havia de trobar Son Goku, Vicent Marco identifica set hàbits que defineixen els qui van créixer durant eixos anys amb les sèries infantils en valenciana de l'extinta Canal 9, com Les boles del Drac, Dr. Slump, Doraemon o Musculman, i que és el que els diferencia dels seus coetanis d'altres regions espanyoles. “Ja no es fan sèries com les d'abans, però algunes d'elles, com Doraemon, encara estan vigents”, afirma l'autor. 

Raúl Salazar (Foto: EVA MÁÑEZ)

Per a Marco, les noves maneres de consumir continguts infantils no solament han canviat per la revolució digital: “Abans vèiem dibuixos per a entretenir-nos i ara els pares tracten de trobar opcions que complisquen la funció d'entretenir i aprendre”. “Les noves generacions hauran de trobar nous referents”, afig. 

Vicent Marco (Benifaió, 1981) és periodista i escriptor. Ha treballat en diversos mitjans de comunicació, com Levante-EMV i Ràdio Nou, i actualment col·labora amb el periòdic digital València Plaza. Com a autor ha publicat De categoria (internacional) i De molta categoria, ambdues en Sargantana. 

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públiques, Raúl Salazar és fundador de l'agència de publicitat Círculo Rojo. Com a humorista gràfic col·labora en mitjans com la revista El Jueves, Voz Populi o Levante-EMV. Com a autor també acaba de publicar la novel·la gràfica Secuelas imposibles (y que todo siga así) (Fandogamia), al costat de Jaime Boinez i Sixto X. García.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme