GRUPO PLAZA

Racons i Cançons

Vicent Torrent amplia un dia més la presentació del seu nou disc al Principal

15/11/2021 - 

VALÈNCIA. El músic valencià Vicent Torrent torna als escenaris per a presentar Racons i Cançons, el seu nou disc. Un relat musical i la història de tota una vida dedicada a la música tradicional valenciana. Un concert que serà fidel al seu estil popular, amb lletres que canten als sentiments quotidians sense oblidar el seu vessant més política i social.

El Teatre Principal de València acollirá la presentació de Racons i Cançons, encara que a l´inici la data proposada era el 11 de desembre, s'ha decidit ampliar també al diumenge, 12 de desembre, per la gran acceptació del públic valencià. Els assistents al concert podran gaudir de la presentació d'aquest disc, amb 10 cançons inèdites del músic valencià, composicions construïdes de manera paral·lela a la seua carrera musical en Al Tall, incloses algunes creades abans de l'existència de la mítica banda o just després d'acomiadar-se dels escenaris l'any 2012. 

Un treball que compta amb el suport de moltes personalitats del món de la música i la cultura, com el crític musical i literari, Josep Vicent Frechina. En paraules del mateix Frechina, “l’obra de Vicent Torrent ha marcat de forma indeleble, en siguem o no conscients, la relació que els valencians tenim amb el nostre patrimoni musical de tradició oral”. Però també, l´estudiós de la música i la cultura popular valencià, ens parla de l´importància del pensament teòric de Torrent, “que ens deixa conceptes com els de l’estàndard musical mediterrani i la riproposta, dels quals han begut tots els grups de folk valencians que han vingut després”.

Aquest disc és una proposta senzilla, però fidel a l'autor, on predominen la veu i la guitarra i està recolzada amb diferents arranjaments pensats i produïts per alguns dels millors músics de l'escena nacional. El resultat és un disc que parla de la seua trajectòria musical i vital, dins i fora d'Al Tall.

El mateix Vicent Torrent ens conta que el projecte del disc nou, “ha segut un regal inesperat” que ho ha fet feliç i que li dona l'oportunitat de compartir amb la gent que tant d'afecte li ha mostrat sempre. Aquestes cançons que ell tenia a “un racó i que ara veuen la llum, de manera inesperada”, es presentaran davant el seu públic i “serà un plaer poder defendre-les a un lloc preciós i tant emblemàtic per als valencians com és el Teatre Principal de València”.

A més, aquest projecte té previst portar a Vicent Torrent a tres concerts més, que es publicaran en breu. Escenaris on la figura de Vicent Torrent com a escriptor de cançons, i referent de la nostra cultura, han estat importants i allà on aquesta audiència que tant han gaudit de les seues creacions, podran gaudir amb aquestes noves creacions.

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email