GRUPO PLAZA

el pròxim dimarts 12 de desembre

Xavier Oms presenta el seu llibre 'València, la memòria acolorida' al Café Infanta

9/12/2023 - 

VALÈNCIA. Les fotografies, postals i retrats antics ens mostren una València en blanc i negre, però, evidentment, la ciutat no ho era, sinó que estava plena de color. És la València que Xavier Oms ha il·lustrat a través d’una huitantena de fotografies colorejades i profusament comentades, que rescaten la memòria del cap i casal entre les dècades de 1850 i 1930.

El seu nou llibre, València, la memòria acolorida, prologat pel dramaturg Rodolf Sirera, és un recorregut visual i sensorial que mostra imatges com ara la primera fotografia en paper feta a Espanya,  les panoràmiques d’una València encara emmurallada, els Poblats Marítims que immortalitzaren Sorolla i Blasco Ibáñez, la plaça del Mercat, la plaça Redona, les covetes de Sant Joan, el passeig de l’Albereda, el palau Ripalda, el senyorial carrer de la Pau, la fèrtil Horta o l’omnipresent riu Túria.


Però estes espectaculars fotografies colorejades no només mostren llocs i monuments, sinó també la vida urbana, la que portava repatriats de la Guerra de Cuba, omplia la Baixada de Sant Francesc amb el seu tràfec comercial, donava impuls a l’Exposició Regional Valenciana de 1909, feia festa durant les Falles, veia passar un enorme Zeppelin per dalt del Micalet o patia brutalment els bombardejos de la Guerra Civil. Una memòria ara acolorida per a goig i reflexió de tots.

L'obra es presenta oficialment el pròxim dimarts 12 de desembre a las 19:00 hores en el Café Infanta de la ciutat de València (Pl. Tossal, 3), de la mà del prologuista Rodolf Sirera, de l'editor Vicent Baydal i de l'autor, Xavier Oms.  Podeu consultar una mostra del llibre, així com adquirir-lo, en llibreries i en la web.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas