GRUPO PLAZA

Fotografies, cartells I PROJECCIONS

15 anys fent teatre amb alumnes: La Nau revisa la trajectòria del grup Komos a través d'una exposició

26/09/2018 - 

VALÈNCIA. El Centre Cultural La Nau de la Universitat de València (UV) inaugura aquest dimecres, a les 19:30 hores, l’exposició 15 anys de teatre. Komos, Companyia Teatral, commemorant així la trajectòria d’aquest grup artístic. 

Komos va nàixer com una associació cultural i educativa estatal sense ànim de lucre, i durant aquest temps ha inculcat la passió pel teatre a més de 500 alumnes dels instituts Vicenta Ferrer Escrivà i Districte Marítim. Des de la primera representació de Coéforas d’Èsquil, acumulen 19 textos portats als escenaris de la geografia nacional, amb 30 muntatges diferents, que comprenen obres de diversa índole, des del teatre clàssic fins al contemporani. 

La companyia valenciana ha lograt, a més, atresorar 36 premis, locals, provincials, autonòmics i estatals. Entre els guardons destaquen el primer premi nacional en els Premios Buero de Teatro Joven en les seues dues modalitats i el primer premi en el Concurso Nacional de Teatro Grecolatino del Ministeri d’Educació en les seues dues categories.

Des que posara en escena el seu primer espectacle, més de cinc-cents alumnes han anat creixent i educant-se per mitjà del teatre mentre representaven obres grecollatines tan rellevants com Medea, Troyanas, Edipo Rey o Antígona, entre altres. A més, la companyia s’ha anat perfeccionant i enriquint amb la formació d’alguns dels seus actors a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de València, així com en altres escoles superiors d’arts escèniques, belles arts, dansa i música, i amb la constant col·laboració d’exalumnes ja universitaris. A dia d’avui disposa d’uns 110 membres en actiu per a les seues diferents produccions. Des de la seua creació, l’activitat ha sigut totalment gratuïta per a tots els seus components, i això ha permès que qualsevol persona, amb independència de la seua situació econòmica, haja pogut col·laborar en els seus projectes teatrals, de manera que ha aconseguit així una tasca solidària d’integració i igualtat.

L’exposició té com a propòsit compartir amb el públic els 15 anys de trajectòria de la companyia i transmetre al públic l’amor pel teatre mitjançant diferents peces d’attrezzo, vestuari i escenografia, acompanyat de fotografies, cartells de les representacions i una projecció dels moments més representatius.

La mostra està organitzada des del Vicerectorat de Cultura i Esport de la Universitat de València i té el suport de Caixa Popular. L’exposició podrà visitar-se a la sala Oberta del Centre Cultural La Nau fins al pròxim 21 d’octubre.


Noticias relacionadas

un recorrido a lo largo de 60 años y 120 fotografías 

La conquista de la noche española, cámara en mano

Por  - 

La Nau acoge Nocturnas 1900-1960. Mientras la ciudad duerme… una exposición compuesta por 120 fotografías y 3 formatos audiovisuales que retratan la noche española durante la primera mitad del siglo XX 

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email