VALÈNCIA. El periodista i escriptor Adolf Beltran i la ruta de senderisme cultural El Camí han sigut els guanyadors d’aquesta XVIII del Premi Vicent Ventura, crear per la Universitat de Valencià (UV) l’any 1998 quan el periodista valencià va morir. Aquest reconeixement es dóna a persones o a col·lectius que han participat i han estat involucrats durant la seua trajectòria amb la cultura i la llengua catalanes.
Una escultura de Sebastià Miralles serà el guardó d'aquest XVIII Premi Vicent Ventura i es lliurarà el pròxim 25 d'abril, a les 19:00 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural la Nau de la UV. El jurat i la comissió organitzadora estan formats per: la Universitat de València, la Universitat Jaume I, persones que es van relacionar amb Vicent Ventura, CCOO, UGT, Unió de Periodistes Valencians, STEPV i la Unió de Llauradors i Ramaders.
Adolf Beltran Català (València, 1958) va treballar al periòdic de València 'Noticias al Día' i al setmanari 'El Temps'. Dins de la seua trajectòria com a periodista, des de 1986 fins al 2015 va treballar en el diari 'El País' on fou, també el responsable a València del suplement cultural 'Quadern'. En l'actualitat, Adolf Beltran és el responsable de l'edició valenciana de 'eldiario.es'. Pel que fa a la seua feina com a escriptor, es destaca les seues novel·les 'No digues adéu' (1989), 'Les llunes de Russafa' (2005) i 'Estribord' (2015). EN la seua bibliografia també s'inclou treballs periodístics com els llibres d'entrevistes ' Vicent Ventura, converses amb un ciutadà (1993) i 'Emili Tortosa, converses amb un directiu compromés' (2009).
El Camí també ha sigut guanyador del XVIII Premi Vicent Ventura d'aquest any. Aquesta ruta és una ruta de senderisme cultural col·laborativa, on qualsevol persona pot participar. La ruta té un traçat continu i senyalitzat (4.750 Km), enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, i que permet conéixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada terra. El Camí és accessible per a tots els públics amb un grau de dificultats baix o mig. Es pot participar de moltes formes, caminant o en bicicleta, també aportant textos a la Camipèdia o publicar activitats a la portada.
Qualsevol associació, persona o ajuntament pot fer una proposta de caminada d’alguna etapa del Camí pel seu poble. Aquesta proposta es treballa conjuntament amb els responsables del camí per donar-li forma i es explicada per la gent de la comarca.
El diálogo, organizado por el festival del libro SINDOKMA, se llevará a cabo en el Aula Magna de La Nau el próximo martes 3 de diciembre, a las 19:00h