GRUPO PLAZA

CULTURA I LLENGUA catalanes

Adolf Beltran i la ruta de senderisme 'El Camí', guanyadors del XVIII Premi Vicent Ventura

8/03/2017 - 

VALÈNCIA. El periodista i escriptor Adolf Beltran i la ruta de senderisme cultural El Camí han sigut els guanyadors d’aquesta XVIII del Premi Vicent Ventura, crear per la Universitat de Valencià (UV) l’any 1998 quan el periodista valencià va morir. Aquest reconeixement es dóna a persones o a col·lectius que han participat i han estat involucrats durant la seua trajectòria amb la cultura i la llengua catalanes.

Una escultura de Sebastià Miralles serà el guardó d'aquest XVIII Premi Vicent Ventura i es lliurarà el pròxim 25 d'abril, a les 19:00 hores, a l'Aula Magna del Centre Cultural la Nau de la UV.  El jurat i la comissió organitzadora estan formats per: la Universitat de València, la Universitat Jaume I, persones que es van relacionar amb Vicent Ventura, CCOO, UGT, Unió de Periodistes Valencians, STEPV i la Unió de Llauradors i Ramaders. 

Periodista i escriptor

Adolf Beltran Català (València, 1958) va treballar al periòdic de València 'Noticias al Día' i al setmanari 'El Temps'. Dins de la seua trajectòria com a periodista, des de 1986 fins al 2015 va treballar en el diari 'El País' on fou, també el responsable a València del suplement cultural 'Quadern'. En l'actualitat, Adolf Beltran és el responsable de l'edició valenciana de 'eldiario.es'. Pel que fa a la seua feina com a escriptor, es destaca les seues novel·les 'No digues adéu' (1989), 'Les llunes de Russafa' (2005) i 'Estribord' (2015). EN la seua bibliografia també s'inclou treballs periodístics com els llibres d'entrevistes ' Vicent Ventura, converses amb un ciutadà (1993) i 'Emili Tortosa, converses amb un directiu compromés' (2009).

Senderisme i cultura

El Camí també ha sigut guanyador del XVIII Premi Vicent Ventura d'aquest any. Aquesta ruta és una ruta de senderisme cultural col·laborativa, on qualsevol persona pot participar. La ruta  un traçat continu i senyalitzat (4.750 Km), enllaça camins i rutes existents de totes les comarques i illes de parla catalana, i que permet conéixer vivencialment la cultura, la història, el paisatge i la gent de cada terra. El Camí és accessible per a tots els públics amb un grau de dificultats baix o mig. Es pot participar de moltes formes, caminant o en bicicleta, també aportant textos a la Camipèdia o publicar activitats a la portada.

Qualsevol associació, persona o ajuntament pot fer una proposta de caminada d’alguna etapa del Camí pel seu poble. Aquesta proposta es treballa conjuntament amb els responsables del camí per donar-li forma i es explicada per la gent de la comarca.

 


Noticias relacionadas

INDUSTRIA MUSICAL

Marc Ribot: "Es muy difícil salir del amateurismo musical si no eres una persona privilegiada"

Por  - 

El compositor y guitarrista norteamericano, conocido tanto por sus proyectos personales como por su aportación a algunos de los mejores discos de Tom Waits, John Zorn o Elvis Costello, protagonizó el pasado lunes en La Nau una charla sobre activismo e industria musical. Resumimos en varios epígrafes su “libro de recetas” para atacar la precariedad de los artistas que habitan en los márgenes

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme