GRUPO PLAZA

el 15 de juny

Alicia Giménez Bartlett clausura el cicle 'Literatura al Magnànim' parlant sobre la novel·la negra

14/06/2017 - 

VALÈNCIA. L’escriptora Alicia Giménez Bartlett, creadora de personatges mítics com la detectiu Petra Delicado, serà l’encarregada de tancar el cicle 'Literatura al Magnànim', el dijous 15 de juny, a les 19:00 hores, a la Sala del Fons Local de la Biblioteca Pública de València. Giménez Bartlett abordarà el tema de la 'Novela Negra: claves literarias y sociales', i després s’obrirà un torn de preguntes per a que el assistents pugen conversar amb l’autora.

Alicia Giménez Bartlett és l’última convidada del cicle 'Literatura al Magnànim' que ha comptat en aquesta edició amb autors com Víctor del Árbol, Rosa Ribas, Care Santos i Santiago Posteguillo, i que ha estat organitzat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València. El cicle ha abordat temes com la construcció dels personatges, la inspiració i la vida dels creadors literaris o la literatura insòlita, i acabarà amb la conferència de Giménez Bartlett al voltant de la novel·la negra.

Una autora experta en la creació de personatges femenins

Alicia Giménez Bartlett (Almansa, 1975) estudià Filologia Espanyola en la Universitat de València i es doctorà en Literatura Espanyola per la Universitat de Barcelona. Publicà la seua primera novel·la, 'Exit'en 1984. Després vindrien 'Una habitación ajena' (1997), amb la que va guanyar el Premio Femenino Singular, de l’editorial Lumen; 'Donde nadie te encuentre' (2011), per la qual va obtenir el Premio Nadal; o 'Hombres desnudos' (2015), per la qual va rebre el Premio Planeta, entre altres. Un dels seus treballs més conegut és la sèrie de novel·les policíaques protagonitzades per la inspectora Petra Delicado, que es va convertir en una sèrie de televisió amb Ana Belén interpretant a la detectiu i que li va reportar el prestigiós Premio Raymond Chandler.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme