GRUPO PLAZA

amb la seua obra 'slit'

Anna Albadalejo reflexiona sobre les formes del desig en el TEM

18/02/2020 - 

VALÈNCIA. Els creadors valencians tornen a guanyar presència a la nova temporada del TEM, i ho fan en àmbits tan diversos com el teatre, la música o la performance més audaç i compromesa. Aquest és el cas de Slit, el muntatge dirigit i interpretat per Anna Albaladejo que forma part del programa de residències Graners de Creació, i que l´espai del Cabanyal-Canyamelar posarà en escena el divendres 21 i el dissabte 22 de febrer a partir de les 20:30.

Slit és una de les peces en què es concreta la investigació del Projecte Obs-cenus, que porta en desenvolupament des de l´estiu de 2017. Es tracta d´una exploració de biografies eròtiques i identitats sexuals femenines que projecta el plaer de les dones com una forma de resistència, i que probablement constitueix la peça més personal de la seua autora, concebuda com un “striptease emocional de la meua intimitat sexual i afectiva, una autosexografia que tracta de reflectir-se en la memòria eròtica de l´espectador com un reflex de les formes col·lectives del desig". Una narració, en definitiva, que es formula a través de la paraula, el cos, la música i el vídeo en directe, revisitant les icones del desig i la repressió de la nostra sexualitat, per proposar al públic la deconstrucció de la història dels cossos.

Anna Albaladejo (València, 1976) és actriu llicenciada en l´ESAD i Doctora en Literatura i Teatre per la UV. La seua trajectòria entre Espanya i Mèxic es centra en Noves Dramatúrgies i Arts Vives, i actualment desenvolupa tres línies d´investigació artística: el procés de participació al voltant de la memòria Pobles en peu d´art, el taller de creació col·lectiva del TEM Des del barri, i el citat Projecte Obs-cenus. Pel que fa a l´exploració del seu jo eròtic d´aquest últim, culminada amb l´estrena de SLIT, Albaladejo assenyala que “en aquest joc d´espills que és el plaer eròtic, intuïsc que hi ha tantes formes de desig com a cossos i cors en l´univers. Només caldria atrevir-se amb elles, des del xicotet fins a l´infinit ".

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email