GRUPO PLAZA

amb la seua obra 'slit'

Anna Albadalejo reflexiona sobre les formes del desig en el TEM

18/02/2020 - 

VALÈNCIA. Els creadors valencians tornen a guanyar presència a la nova temporada del TEM, i ho fan en àmbits tan diversos com el teatre, la música o la performance més audaç i compromesa. Aquest és el cas de Slit, el muntatge dirigit i interpretat per Anna Albaladejo que forma part del programa de residències Graners de Creació, i que l´espai del Cabanyal-Canyamelar posarà en escena el divendres 21 i el dissabte 22 de febrer a partir de les 20:30.

Slit és una de les peces en què es concreta la investigació del Projecte Obs-cenus, que porta en desenvolupament des de l´estiu de 2017. Es tracta d´una exploració de biografies eròtiques i identitats sexuals femenines que projecta el plaer de les dones com una forma de resistència, i que probablement constitueix la peça més personal de la seua autora, concebuda com un “striptease emocional de la meua intimitat sexual i afectiva, una autosexografia que tracta de reflectir-se en la memòria eròtica de l´espectador com un reflex de les formes col·lectives del desig". Una narració, en definitiva, que es formula a través de la paraula, el cos, la música i el vídeo en directe, revisitant les icones del desig i la repressió de la nostra sexualitat, per proposar al públic la deconstrucció de la història dels cossos.

Anna Albaladejo (València, 1976) és actriu llicenciada en l´ESAD i Doctora en Literatura i Teatre per la UV. La seua trajectòria entre Espanya i Mèxic es centra en Noves Dramatúrgies i Arts Vives, i actualment desenvolupa tres línies d´investigació artística: el procés de participació al voltant de la memòria Pobles en peu d´art, el taller de creació col·lectiva del TEM Des del barri, i el citat Projecte Obs-cenus. Pel que fa a l´exploració del seu jo eròtic d´aquest últim, culminada amb l´estrena de SLIT, Albaladejo assenyala que “en aquest joc d´espills que és el plaer eròtic, intuïsc que hi ha tantes formes de desig com a cossos i cors en l´univers. Només caldria atrevir-se amb elles, des del xicotet fins a l´infinit ".

Noticias relacionadas

HISTORIA REAL DE UNA PROMESA TRUNCADA

‘El mar’ que nunca llegaron a ver los niños de la Guerra Civil

Por  - 

Xavier Bobés y Alberto Conejero visitan el Teatre el Musical, el 11 y 12 de febrero, con El mar. Visión de unos niños que no lo han visto nuncaUn montaje único sobre memoria histórica en el que se relata la historia tras la promesa realizada por el maestro Benaiges de llevar a sus alumnos a ver el mar, algo que nunca llegó a suceder por culpa de la guerra

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme