Este sitio web hace uso de cookies con la finalidad de recopilar datos estadísticos anónimos de uso de la web, así como la mejora del funcionamiento y personalización de la experiencia de navegación del usuario. Política de Cookies Aceptar

GRUPO PLAZA

DE CATEGORIA

Comboi Parc: així seria un parc d’atraccions basat en els valencians

31/10/2017 - 

VALÈNCIA. Terra mítica no ha triomfat, Disney va estar a punt d’instal·lar-se a la Marina Alta i finalment va triar París, i milers de valencians amants de les atraccions visiten cada any Port Aventura o el Parque Warner. Molts ens hem de conformar amb anar a la fira local a pujar a la nòria, a xocar amb els cotxets, i comprar algun peluix pel doble de preu que a les botigues mentre pensem que l’hem guanyat pegant tirs. Així que no estaria malament que València tinguera el seu propi parc d’atraccions, un parc temàtic per impulsar el turisme, el treball i fomentar la felicitat de la població. La idea la fique damunt la taula, en paper, ara falta que algú agafe el guant i la faça realitat. 

El primer que cal decidir és la temàtica del nostre parc d’atraccions. Hi ha dos models: els que tenen drets d’autor i són temàtics de Ferrari, Disney, Warner, Asterix o Universal; i els que no tenen drets com Terra Mítica que busquen temàtiques gratuïtes com les antigues civilitzacions de Roma i Grècia. Nosaltres volem que siga una temàtica purament valenciana, així no cal que paguem cap royalty, i podem invertir-ho tot en atraccions úniques al món. No l’anomenarem València Experience perquè eixa marca és d’ingrat record, però això és el que serà, un parc d’atraccions que recree l’emoció que té viure a la nostra terra.

La idea és que els visitants puguen sentir-se valencians per un dia al nostre parc d’atraccions. Així que el recorregut estarà ple de proves que els ajudaran a conéixer en primera persona les nostres tradicions.

Atraccions

-Peim!!! 
Viure una mascletà o una cordà des de dins, ara amb el 3D i el so envoltant de les noves tecnologies, és possible. En la nostra atracció Peim!!! Els visitants li pegarien foc a una metxa virtual per a reviure en pocs minuts com s’escolta una mascletà o una cordà des de dins, amb tremolors de terra inclosos, i sense venedors de “Cervesa freda a 1€”.

-Guerra Roja
Esta atracció no consistix en matar a comunistes russos, està basada en la Tomatina de Bunyol. Ací fem una batalla amb tomaques fetes d’esponja rodejats de vídeos de la Tomanita. No gastarem tomaques reals cada volta o ens arruïnarem, però una recreació sense haver de dutxar-nos cap i tot després, pot ser una atracció de gran èxit. També podríem tindre l’opció de recrear la batalla de les flors, que seguint el mateix patró ens pot fer reviure eixa “guerra” tan olorosa.

-El Samaruc exprés 
Una de les atraccions més habituals en estos parcs són els trenets ràpids. Com el Space Mountain de Disneyland Paris per exemple. El nostre trenet faria el recorregut d’un samaruc en l’Albufera, passant entre canyes, esquivant a anguiles i coll verds, i fugint de les picotades de les gavines. Un trajecte frenètic del nostre peix autòcton entre la diversitatde la marjal valenciana. 

-El fartó mullador
També estan molt demoda les atraccions aquàtiques, eixes on et banyes un poquet i et refresques a esguitades. La nostra atracció aquàtica estrela seria el fartó mullador, consistent  en un vagó en forma de fartó que aniria mullant-se en l’orxata de xufa valenciana. En realitat ens banyaríem amb aigua, però en eixir de l’atracció podem posar un carret de Món Orxata que patrocinaria esta experiència.


-El vol de Calatrava
Una de les atraccions més atrevides, només apta per a valents, és la caiguda des d’una altura molt alta. En este cas podem agafar el disseny del pont de l’Assut d’or, i fer un descens des dels 125 metres d’altura que té este pont, i que el convertix en el punt més alt de la ciutat. Només cal assegurar-se que l’atracció no la dissenya Calatrava en persona, ja que entre endarreriments, sobrecosts i defectes de fabricació, ens costaria més l’atracció que tot el parc. 

-La torre de l’horror
Tots els parcs d’atraccions tenen una casa del terror pròpia. La nostra pot ser l’abandonada Torre mirador de l’Horta. Una construcció que va costar junt amb el túnel inferior 25 milions d’euros i que fa molts anys que està tancada. En realitat que es malbaraten els diners públics d’esta forma ja és un horror, però si inventem una història de psicofonies i esperits que ens vigilendes de les altures, ja tenim creada la nostra atracció més terrorífica. 

-La navelina voladora
Però sens dubte l’atracció més espectacular del nostre parc ha de ser la muntanya russa. Fent un homenatge als nostres llauradors podem recrear el trajecte d’una taronja, que es cull dalt de l’arbre, es llança al caixó, es puja al camió, després recorre la cinta transportadora de la cooperativa, i acaba en mans d’algun malabarista que vol jugar amb elles. Açò dels malabars és una llicència per a clavar bona cosa de gira voltes, però que alce la mà qui no ha agafat tres taronges alguna vegada i ha intentat fer-les volar sense que caigueren aterra!

Perquè l’experiència valenciana fora completa caldria a més complir 5màximes valencianes:

-Els visitants majors d’edat haurien de beure una cassalla arrancadora abans d’entrar.

-Els dies de pluja directament es tancaria el parc, ja que si plou els valencians no eixim de casa a no ser que siga imprescindible. 

-En el pàrquing s’escoltaria música remember a tota virolla.

-Es pararia una hora a les 10 del matí perquè tot el món, sense excepció, es fotera un gran esmorzar. 

-I cada dia per acelebrar que es tanca el parc tiraríem una traca o un castell

He pensat que el podríem ubicar en la Marina de València, en tota eixa zona que va ocupar la Fórmula 1 i que ara està desaprofitada. I el nom que jo propose és el de Comboi Parc, perquè si alguna cosa fem els valencians fàcilment, és comboiar-nos. De l’oferta gastronòmica del parc, la decoració i la vestimenta del personal en parlem un altre dia. De moment ja està feta “l’explicació de la falla” i ara només cal que algun milionari agafe el testimoni i faça un parc d’atraccions valencià que es convertisca en el més gran del món, el més divertit i el més millorPerquè ja sabeu que els valencians ho hem de fer així, més gran que ningú, incomparable, perquè per a fer-ho insignificant no cal ni que ens ho plantegem. 


next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email