Hoy es 15 de enero
GRUPO PLAZA

en la commemoració del 75 aniversari de la seua defunció

Comença la restauració del llegat de Mariano Benlliure

Concretament, els treballs a realitzar són: operacions de revisió, inspecció i control; de neteja, consolidació, protecció i acabat, així com de consolidació i reintegració; i de protecció i acabat. Estos treballs duraran 3 mesos i el procés i dades rellevants de la restauració seran inclosos en un Llibre sobre estos

10/09/2022 - 

VALÈNCIA. La Regidoria de Patrimoni i Recursos Culturals ha impulsat les obres de restauració de les escultures de Mariano Benlliure, pedestals i got de la font del Marqués de Campo situada a la plaça Cánovas del Castillo de València, en el marc de les iniciatives organitzades per a commemorar el 75 aniversari de la seua mort i del Pla de Recuperació de Patrimoni. Estes obres, que començaran esta setmana, compten amb un pressupost de 38.864,05 euros, “i es duran a terme amb criteris estrictes de conservació, evitant les substitucions o recomposicions i eliminant elements impropis”. L'objectiu d'esta intervenció és, tal com ha explicat la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals, Gloria Tello, “conservar i donar a conéixer el llegat de l'artista valencià"

La regidora ha recordat que Mariano Benlliure Gil (1862-1947) “és un dels més reconeguts artistes valencians del segle XIX”, i ha explicat que “enguany es compleixen 75 anys des de la seua defunció, motiu pel qual l'Ajuntament ha impulsat diverses iniciatives tendents a conservar i donar a conéixer el llegat de tan insigne artista”. Entre elles –ha destacat- l'inici esta setmana dels treballs de Restauració de les escultures de Mariano Benlliure, que situades en la font del Marqués de Campo de la Gran Via Marqués del Túria, a l'altura de la plaça de Cánovas del Castillo, conformen el monument escultòric més gran de la ciutat” “Es tracta d'un dels conjunts monumentals més ambiciosos de l'escultor, realitzat entre 1885 i 1911, dedicat a José Campo Pérez (València 1814- Madrid 1889) qui fora alcalde de València i un dels principals impulsors de les seues reformes urbanes”, ha manifestat la regidora després d'explicar que este monument va ser emplaçat en un primer moment enfront de la Casa Consistorial en la plaça d'Emilio Castelar fins que en 1933 es va traslladar a la seua ubicació actual. “Una de les seues figures, l'al·legoria de la Marina, un refinat nu femení, va obtindre la medalla d'or en l'Exposició internacional de Munich de 1894”, ha afegit.

L'actuació es duu a terme per un empresa especialitzada “amb sobrada experiència en esta mena de restauracions”, Contrafforte restaure s.l. sent l'import dels treballs de 32.119,05 euros + IVA. Total 38.864,05 euros. I tal com ha detallat l'edil “s'aplicaran criteris estrictes de conservació, evitant les substitucions o recomposicions i eliminant elements impropis com a tractaments de protecció inadequats i reparacions desafortunades de morter de ciment en la pedra”. Per a això, prèviament es realitzaran estudis i anàlisis prèvies.

Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme

Acceso accionistas

 


Accionistas