GRUPO PLAZA

AMB ACOMPANYAMENT A PIANO

Continua el cicle dedicat a Blasco Ibáñez amb 'Los cuatro jinetes del Apocalipsis' de Rex Ingram

22/05/2017 - 

VALÈNCIA. La Filmoteca projecta aquest dimarts 23 de maig, a les 18:00 hores, una sessió especial de 'Los cuatro jinetes del Apocalipsis' (1921) de Rex Ingram, basada en la novel·la homònima de Vicente Blasco Ibáñez. La projecció comptarà amb l'acompanyament musical a piano d'Arcadi Valiente

'Los cuatro jinetes del Apocalipsis', protagonitzada per Rodolfo Valentino va tenir un enorme impacte cultural en la seua època pel seu missatge pacifista i la seua aproximació a les conseqüències dramàtiques de la I Guerra Mundial. També va ser la més taquillera de 1921, superant a 'The Kid', de Charles Chaplin, i és la sisena pel·lícula muda més taquillera de tots els temps. També va suposar la consagracióde Rodolfo Valentino com la gran figura de Hollywood i el mite del 'latin lover'. Vincente Minelli dirigiria cinquanta anys després una versió sonora i ja en color de l'obra de Blasco Ibáñez, protagonitzada per Glenn Ford, Ingrid Thulin i Charles Boyer

Coma complement a aquesta sessió especial, encara pot veure's durant aquesta setmana en el Teatre Rialto 'Els quatre genetsde l’Apocalipsi', l'adaptació teatral de Juli Disla amb direcció escènica d'Imma Sancho. La tercera producció estrenada del Teatre del Poble València, està protagonitzada per Empar Canet, VanessaCano, Enric Juezas, Borja López Collado, Maria Maroto, Carles Sanjaime, Bruno Tamarit i Guille Zabala.

Amb aquesta projecció especial de 'Los cuatro jinetes del Apocalipsis', la Filmoteca prossegueix el cicle sobre Blasco Ibáñez que forma part de les activitats previstes per l’Institut Valencià de Cultura per a commemorar el 150 aniversari del naixementde l'escriptor valencià. El cicle, que s'estendrà al llarg de l'any, està compost fonamentalment per les adaptacions cinematogràfiques d'algunes de les novel·les de Blasco Ibáñezr ealitzades durant el període mut i recuperades a la fi de la dècada dels noranta per l'Arxiu Fílmic de la Filmoteca com a part de la seua tasca de conservació del patrimoni audiovisual valencià. 

A més de 'Los cuatro jinetes del Apocalipsis' i les ja projectades 'Sangre y arena' (1916) de Vicente Blasco Ibáñez i Max André, 'Barroy arena' (1922) de Gil Pratt i ‘Sangre y arena’ (1922) de Fred Niblo, entre les pel·lícules que es podran veure en els pròxims mesos 'Mare Nostrum' (1926) de Rex Ingram; 'La tierrade todos' (1926) de Fred Niblo i Mauritz Stiller; 'El torrente' (1926) de Mauritz Stiller i Monta Bell; i 'Labodega' (1929) de Benito Perojo.


Noticias relacionadas

next

Conecta con nosotros

Valencia Plaza, desde cualquier medio

Suscríbete al boletín VP

Todos los días a primera hora en tu email


Quiero suscribirme