VALÈNCIA. El festival internacional de cinema i cultura per a la diversitat sexual, de gènere i família, Mostra La Ploma, ja compta amb cartell anunciador. El disseny mostra una coneguda culturista i trapezista que va trencar motles sobre la imatge de la dona a finals del segle XIX i principis del XX. La quarta edició de Mostra La Ploma, que se celebra entre el 31 de maig i el 23 de juny, està organitzada per Lambda com a complement cultural a la festa de l'Orgull.
El cartell ha sigut realitzat pel dissenyador David Peyró basant-se en el concepte ideat per Pablo Hernández i el director de Mostra La Ploma, Luis Noguerol. La fotografia utilitzada, atribuïda a F. W. Glasier, destaca el carisma inconformista i innovador de Charmion, una famosa strongwoman dels Estats Units que va desafiar les normes victorianes sobre la roba i la cultura física femenina. Noguerol explica que tal era la seua fama que l’espectacle va ser filmat per Thomas Edison el 1901, quedant unit el personatge a la història de la cinematografia.
La imatge de l'edició actual de Mostra La Ploma es va presentar divendres a la nit a la Sala Carme Teatre de València. L'esdeveniment, al que van assistir desenes de persones, va tindre lloc després de la representació de l'obra Cuando las lágrimas caen del cielo de Marino Muñoz.
La Mostra compta amb tres seccions oficials i un total de cinc premis. La secció documental comptarà amb dos guardons, un atorgat pel jurat, per valor de 1.500 euros, i el segon atorgat pel públic amb una quantitat de 500 euros. En els apartats de curt documental i curtmetratge, el jurat premiarà en cadascun d'ells un premi de 900 euros. Finalment, el jurat atorgarà un premi de curtmetratge de ficció o documental amb una millor perspectiva educativa, patrocinada per l'empresa Culturama amb 300 euros.
Noguerol anuncia que en els pròxims dies es farà pública la programació de cinema i les activitats complementàries a la quarta edició de Mostra La Ploma que se celebrarà en diferents espais de València del 31 de maig al 23 de juny.
Las últimas producciones cinematográficas sobre diversidad sexual dan un paso adelante hacia la eliminación de los roles de género, la defensa del neutro, no binario. Muestran un gran abanico de la diversidad sexual que rompe el tabú de la transexualidad o del feminismo en sociedades inhóspitas; así los cineastas incoan una nueva normalización. Mostra La Ploma, ya consolidado como el festival valenciano de referencia para el colectivo LGTBI, nos enseña una radiografía de la óptica con que se asimilan los géneros y los cuerpos; con objetivos cada día más desprejuiciados hacia los sentimientos e identidades disidentes